Van İpekyolu Belediyesi’nden kayyum paniği ile evrak mı kaçırılıyor?

HDP’li Azim Aycan’ın göreve başlamasından itibaren KHK’lı komisyon ile işbirliği içinde yürütülen iş ve işlemler nedeniyle, Van İpekyolu Belediyesi’nde görevden uzaklaştırma paniği yaşanmaya başladı.

Van Haberleri 19.08.2019 15:50:46 0
Van İpekyolu Belediyesi’nden kayyum paniği ile evrak mı kaçırılıyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

İpekyolu Belediye’nin HDP’li Başkanı Azim Yacan’ın göreve başladığı günden bu yana, belediyeyi KHK’lı komisyon ile işbirliği içinde yönetmesi, kurum içinde ve kamuoyunda büyük rahatsızlık oluşturmuştu.

Bugün sabah saatlerinde Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe İçişleri Bakanlığı tarafından hakkındaki soruşturmalar ve açılmış davalar gerekçesi ile görevinden uzaklaştırıldı. Yine içişleri bakanlığı Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirdi.

EVRAKLAR İPEKYOLU BELEDİYESİNDEN NEREYE VE NEDEN GÖTÜRÜLDÜ?

İpekyolu Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Azim Yacan ve KHK’lı komisyonu, Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanması üzerine, İpekyolu Belediyesi’ne de kayyum atanabilir kaygısı ile paniğe kapılarak suçluluk psikolojisi ile adımlar atmaya başladı.

HDP’li İpekyolu Belediyesi yönetiminin kurumda kiralık olarak çalışan 65 BE 789 ve 65 BD 689 plakalı araçlar ile bugün sabah 09.00’dan itibaren klasörler dolusu evrakın belediye binasından bilinmeyen bir yere kaçırdığı iddia edildi.

İpekyolu Belediye Başkanlığı makam girişinden binanın bodrum katına giren araçların, 3 sefer yaparak çok sayıda evrak klasörünü, belediye binasından götürdüğü belirtildi.

KHK’LILARA İZOLASYONLU ODA TAHSİSİ

Belediye personeli olmayan KHK ile ihraç edilen Seyfettin İtah, Faruk Kanat ile HDP’nin basın danışmanı ve KHK ile kapatılan ANF’nin Van muhabiri olan Oktay Candemir’e 5. Katta bir oda tahsis edildiği, bu kişiler tarafından İpekyolu Belediyesi iş ve işlemlerinin tanzim edildiği iddia ediliyor.

KHK’LILARA ÖZEL MAKAM ARACI TAHSİSİ

İpekyolu Belediyesi personeli olmayanlara sadece oda tahsisi değil, aynı zamanda makam aracı da tahsis ettiği iddia ediliyor.

İddiaya göre Seyfettin İtah, Faruk Kanat ve Oktay Candemir’in kendilerine tahsis edilen belediyeye ait makam araçları ile kuruma başkanlık girişinden girdiği ve doğrudan başkanlık katına çıkarak, belediye çalışmalarını 5. kattaki izalosyonlu ofiste organize ettikleri belirtiliyor.

Terör Örgütü PKK/KHK’ya irtibat ve iltisak gerekçesiyle KHK ile ihraç edilen İnsan Kaynakları Eski Müdürü Faruk Kanat ile yine aynı gerekçe ile İhraç edilen Yazı İşleri Eski Müdürü Seyfettin İtah da 34 BPZ 803 plakalı aracın deşifre olmasından sonra tahsis edilen 34 BVG 510 ve 65 BD 689 plakalı araçlar ile izolasyonlu ofise gelip gitmeye devam etti.

HDP BASIN DANIŞMANINA KIYAK İŞ VE MAKAM ARACI

Belediye çalışanı olmayan HDP Basın Danışmanı ve KHK ile kapatılan ANF Van muhabiri Oktay Candemir, 29 Temmuz 2019 Pazartesi gününden itibaren kendisine tahsis edilen 65 ET 352 plakalı Skoda Süper B ile İpekyolu Belediyesi 5. Kattaki izolasyonlu ofise gelip gitmeye başladı. Bir süre sonra da İpekyolu AŞ’de taşeron yasası kapsamında işe alındı.

Oktay Candemir daha önce terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptığı ididası ile Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alınmış ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem