Van'ın Erek Dağı etekleri içki ve fuhuş yuvasına döndü!

Van’ın nişanesi haline gelen Erek Dağı, son yıllarda içki ve fuhuşçuların mekanı haline geldi. Erek Dağı etekleri şimdilerde kırık içki şişelerinden geçilmiyor.

Van Haberleri 26.04.2020 00:39:02 0
Van'ın Erek Dağı etekleri içki ve fuhuş yuvasına döndü!
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.04.2020 00:39

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Bir zamanlar yeşilliği ve güzelliğiyle görsel şölen oluşturan Erek Dağı etekleri, şimdi ise içki şişeleri ve fuhuştan geçilmiyor. Yaşananlar karşısında Kevenli köyü sakinleri can korkusundan sesini çıkaramaz oldu. 

Erek Dağı, Van il merkezinin doğusunda yer alan küçük bir dağ silsilesidir. Büyük Erek ve Küçük Erek isminde iki ana dağ bulunur. Hızla sivrilen dağ silsilesi, ağırlıklı olarak dağ bozkırları ve mevsimsel sulak çayırlardan oluşur. Alanda çok sayıda irili ufaklı göl bulunur. Büyük Erek Dağı’nın kuzeydoğusunda yer alan Turna Gölü, alandaki göllerin en büyüğüdür ve Urartular zamanında insan eliyle oluşturulmuştur.

Van’ın nişanesi haline gelen Erek Dağı son yıllarda içki ve fuhuşçuların mekanı haline geldi. Birçok yetkili tarafından da manzarasının konuşulduğu ve reklamının yapıldığı Erek Dağı etekleri kırık içki şişelerinden geçilmiyor.

SİT ALANI İLAN EDİLDİ 
Sit alanı ilan edilmesiyle ilgili bakanlık açıklaması…

Şırnak'taki Kasrik Boğazı ile Van'ın Başkale ilçesi sınırlarında bulunan Dereiçi Travertenleri ve İpekyolu ilçesi sınırlarındaki Erek Dağı, "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Şırnak'ta bir ve Van'da iki bölge "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından, potansiyel doğal sit alanlarına ilişkin ilan, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Şırnak ili merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan Kasrik Boğazı ve Çevresi Potansiyel Doğal Sit Alanı ve Van ili Başkale ilçesi sınırlarında bulunan Dereiçi Travertenleri Potansiyel Doğal Sit Alanı "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi. Öte yandan Van'ın İpekyolu ilçesi sınırlarındaki Erek Dağı Potansiyel Doğal Sit Alanı "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak ilan edildi.

Söz konusu üç yerdeki sit alanlarına yönelik, Doğal Sit Kesin Korunacak Hassas Alana ilişkin idari süreç devam ediyor. Ayrıca Muğla'nın Marmaris ilçesi Karaca Mahallesi Okluk Mevkisi-1 Doğal Sit Alanı "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

KEVENLİ MANZARASI REKLAMI YAPANLAR O MANZARAYI KORUMAYACAKSA REKLAMINI DA YAPMASIN
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan köy sakini Cihan Turgut, “Eskiden bölgemiz temizdi, gelen giden yoktu, bununla ilgili bir sıkıtımız da yoktu, son yıllarda yetkililerin bölgeyi tanıtmasıyla içki içenler ve fuhuş yapanlar bölgeye akın etti.

Gece evimize yayada olsa gelebilirdik, öyle bir hal aldı ki korkudan gece yol gelemez olduk. Bir şey diyemiyoruz, yol kenarı karanlık sessiz sakin, öldürülsek kimsenin haberi olmayacak. Bu durumda yetkililerden yardım bekliyoruz, sokağa çıkma yasağında bile gece yol üstünde araçlar var.

Piknik yapılan yerlerde cam kırıkları, içki içen şişesini kırıp atıyor, hayvanların otlak yerleri şimdi sadece cam kırıkları ile doldu. Bölge sit alanı ilan edildi ama daha korumasız bir hale geldi. Kevenli manzarasının reklamını yapanlar, o manzarayı korumayacaksa reklamını da yapmasın, reklam yapılmasına ihtiyacımız da yok.” dedi.

BİZDE CANIMIZDAN KORKUYORUZ 
Ali Tuğrul isimli vatandaş, “Yıllardır burada çiftçilik yapıyoruz, böyle bir şeyle karşılaşmadık. İçmeye geliyorlar bir şey diyemiyoruz, fuhşa geliyorlar bir şey diyemiyoruz. Bizde canımızdan korkuyoruz, kötü bir dönemde yaşıyoruz, herkes yanında arabasında silah bulundurur hale gelmiş, yetkililerden bu durumla ilgili tedbir alınmasını istiyoruz. Yıllardır turistler tarafından ziyaret edilen şifalı çamur, otuz ağaç bölgesi, sadece kırık içki şişesi camları ile dolu. Mahalleden köye kadar yol boyu içki şişesi dolu, tarlalarımızda, bahçelerimizde, her yerde kırık şişeler var. Bu durumda el atılmasını istiyoruz. Komşularımız kendi imkanı ile "yola araçların durması yasak" şeklinde yazılar yazmış, ama bunu bile görmezden geliyorlar.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ