Van halkı ne kadar kitap okuyor?

Van’da fazla konuşulmayan büyük sorunlardan biriside kitap okuma oranlarının düşüklüğüdür. Bizler Vangölü TV ekibi olarak “Van’da kitap alımları nasıl? Pandemi kitap okuma oranını ne kadar etkiledi?” diye vatandaşlara sorduk. ?

Van Haberleri 4.09.2021 13:22:40 0
Van halkı ne kadar kitap okuyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ergin Sadak: "Van’da azda olsa kitap okuyan bir kesim var. pandemi sürecinde kitap okumaya ara verenler oldu. Ekonomik sıkıntılardan dolayı insanlar kitaba verecekleri parayı temel ihtiyaçlara verince kitap okuma ikicini sırada kaldı. Onun için bizimde satışlarımızda azalmalar oldu. Kitap satışları genelde öğrencinin istediği değil de ailenin bütçesine göre alınıyor. Sokağa çıkma yasaklarının olduğu zamanlarda kitap alımlarında artış oldu fakat bu bizi rahatlatacak seviyelere kadar ulaşamadı."

Erdal isimli vatandaş: "Van halkı çok fazla kitap okumuyor. Kitap almaya gelenler genelde şehir dışından gelen memurlar ve öğrenciler oluyor. Bizler kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için takas yöntemiyle kitapları verebiliyoruz. Ancak buna rağmen oranlar çok az. Pandemi süreci bizi etkiledi kitap satışlarında herhangi bir artış olmadı. Genelde tercih edilen kitaplar ise dünya klasikleri ve kişisel gelişim kitapları oluyor.18 yaş altı ise genelde polisiye ve korku romanlarını okuyor. 35 yaş üstü kişilerde ise kitap alımlarını çocukları için yapıyor."

İsmini vermek istemeye vatandaş: "Van halkında kitap okuma alışkanlığı yok. Kitap okuma alışkanlığımız olmadığı için başarı sıralamamız da diğer illere göre çok düşük seviye diğer alıyor."

Kaynak :vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem