Van Gürpınar'da bir mahalleye karantina.. Yine cenaze, yine karantina..

Van'ın Gürpınar İlçesi'nin 40 haneli 400 nüfuslu Taşdöndüren Mahallesi'nde 2 kişinin korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya alındı.

Van Haberleri 19.05.2020 21:42:37 0
Van Gürpınar'da bir mahalleye karantina.. Yine cenaze, yine karantina..
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.05.2020 21:42

Van'ın Gürpınar İlçesi Taşdöndüren Mahallesi'nde ikamet eden, Edremit İlçesi Eminpaşa Mahallesi'nde kalp krizinden vefat eden akrabalarının defin işlemine katılan Erdemir ailesinden 3 kişinin yaşadığı ikametten bir kişinin yapılan korona virüs testi pozitif çıktı.Bunun üzerine yapılan tarama testlerinde bir kişinin daha korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine Gürpınar İlçe Hıfzı Sıhha Kurulu Taşdöndüren Mahallesi'nde karantina uygulanması kararı vererek, giriş ve çıkışları yasakladı. 

Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Gürpınar İlçesi Taşdöndüren Mahallesine karantina uygulaması başlatıldığı duyuruldu. 

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

İlimiz Edremit İlçesi Eminpaşa Mahallesinde ikamet eden ve kalp krizinden vefat eden akrabalarının  09.05.2020 tarihindeki cenazesinin defin işlemine katılan Erdemir ailesinden 3 kişi  ikamet ettikleri Gürpınar İlçesi Taşdöndüren mahallesine döndü.

17.05.2020 tarihinde aynı aileden aynı ikamette oturan Erdemir ailesinden 1 kişi rahatsızlanarak hastaneye başvurdu. 

Hastane başvuran şahsın yapılan koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkınca mahallede sağlık ekipleri tarafından tarama ve testler yapıldı. Bu testlerden de 1 kişinin daha Covid-19 testi pozitif çıktı.

Bunu üzerine Gürpınar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, 40 hane 300 nüfuslu Taşdöndüren Mahallesinde karantina kararı alarak giriş çıkışları yasakladı.

Öte yandan 23.04.2020 tarihinden itibaren karantina bölgesi olarak ilan edilen Gürpınar İlçesi Günbaşı Mahallesi'nde tespit edilmiş olan 14 pozitif vaka yapılan son testler sonucu negatife döndü. Şahısların halen izlem ve gözlem altında bulundukları ve tedavilerinin devam ettiği mahallede, 18.05.2020‘de karantinanın sonlandırılması için sağlık ekipleri tarafından yapılan muayene ve tetkikte Turgut ailesinden 4 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı. 

Yeni vakaların çıkması üzerine Günbaşı Mahallesinde karantina uygulaması uzatıldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ