Van Gürpınar Belediye Başkanı Tanış, husumetli aileleri barıştırdı

Van'ın Gürpınar ilçesinde aralarında husumet bulunan aileler barıştırıldı. Barış törenine Gürpınar Kaymakamı Fatih Sayar ve Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış katıldı.

Van Haberleri 22.11.2019 15:29:52 0
Van Gürpınar Belediye Başkanı Tanış, husumetli aileleri barıştırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.11.2019 15:29

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Uzungedik Mahallesine bağlı Ağırdere mezrasında Karabacak ve Çekici aileleri arasında çıkan husumet Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın girişimiyle son buldu.
Görüşmeler sonucu mahalledeki taziye evinde bir araya getirilen aile fertleri, okunan Kur’an-ı Kerim sonrası kucaklaşarak barıştı.

Başkan Tanış, yaptığı konuşmada, aileler arasındaki husumetin büyümesini önlemek amacıyla girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Olayların büyümeden yetkili makamlara aktarılması gerektiğine değinen Başkan Tanış” Burada herkes bir birinin kardeşi, akrabasıdır. Biz istiyoruz ki olaylar büyümeden sükûnet sağlansın. Eğer aranızda çözemediğiniz sorun varsa Devletimizin yetkili makamına gerekli başvuruyu yapabilirsiniz. İnanıyorum ki bir daha böyle bir sorun çıkmayacaktır. Emeği geçen kanaat önderlerimize, bütün aile büyüklerine ve her iki tarafın ilk günden beri sulhu önceleyerek yapmış oldukları hareketlerden dolayı da çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Törenin sonunda konuşma yapan Gürpınar Kaymakamı Fatih Sayar, olaylara dövüşle intikamla hiçbir yere varılamayacağını söyledi.

Olaylara hukuk önünde çözüm bulunması gerektiğini belirten Kaymakam Sayar, “Kimse olaylara şahsi ve menfi hareketlerle yaklaşmasın. Devletimizin yetkili makamlarına olayı bildirin. Sorunlarınıza hukuk önünde çözüm bulun. Bu anlamda barışı sağlamada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve bu barışın kalıcı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Barış yemeğine Gürpınar Jandarma Komutanı Yarbay Haluk Çakaroğlu, Gürpınar Müftüsü İsmail Böyük, Gürpınar Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Taha Güngör, kanaat önderleri ve çevre mahallelerden çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ