Van Gölü’nün kirliliğine dikkat çekmek için 500 kilometre yürüdüler

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, göldeki kirliliğe dikkat çekmek için 500 kilometre yol yürüdüler.

Van Haberleri 5.10.2019 17:58:43 0
Van Gölü’nün kirliliğine dikkat çekmek için 500 kilometre yürüdüler
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.10.2019 17:58

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, göldeki kirliliğe dikkat çekmek için 500 kilometre yol yürüdüler.

Van TSO ile Vangölü Aktivistleri Derneği, göldeki kirlilik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 7 Temmuz’da, göl etrafındaki 500 kilometrelik yolda başlattıkları "Van Gölü için bir adım da sen at" adlı etkinliği tamamladı. Etkinliğin 11’inci ve son etabı bugün Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) girişinde başladı. Burada etkinlik öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yürüyüşe kentteki tüm sivil toplum örgütü ve vatandaşların destek verdiğini ifade ederek, "Van Gölü Koruma Kanunu oluşturulması amacıyla geliştirilen çabaya destek vermek istiyoruz. Van Gölü dünyanın dördüncü en büyük gölüdür. Van Gölü yoksa Van Gölü havzası da yok olacak. Dolayısıyla havzada yaşayan bir buçuk milyon insanın geleceğini kurgulamak, bu tarihsel mirası çocuklarımıza tertemiz bırakmak amacıyla bu etkinliği destekliyoruz" dedi.

Van Gölü etrafında gerçekleştirilin yürüyüşe dikkat çeken Takva, “3 milyon yıldır Van Gölü var ve kimse gölün etrafını yürüyerek kat etmemiştir. Söz sırası artık politikacılardadır. Bir an önce tüm siyasi partilerin bir araya gelerek Van Gölü Koruma Kanunu’nu gündeme getirip yasalaştırmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından aktivistler, Van TSO üyeleri ve iş insanlarından oluşan grup, İskele Caddesi üzerinden Van TSO’ya kadar yürüdü.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ