Van Gölü binlerce flamingoya ev sahipliği yapıyor

Van Gölü, Her Yıl İran'in Urumiye Gölü'nden Gelerek Yaklaşık 5 Ay Boyunca Konaklayan Binlerce Flamingoya Ev Sahipliği Yapıyor.

Van Haberleri 30.10.2019 10:13:25 0
Van Gölü binlerce flamingoya ev sahipliği yapıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.10.2019 10:13

Van Gölü, her yıl İran’ın Urumiye Gölü’nden gelerek yaklaşık 5 ay boyunca konaklayan binlerce flamingoya ev sahipliği yapıyor.

Van Gölü Havzası flamingolar için İran ile Afrika ülkeleri arasındaki göç güzergahında bulunan önemli konak yerlerinin başında geliyor. İran’ın Urumiye Gölü’nden göç ederek Van Gölü Havzası’nda bir süre konaklayan ve burada yavrularını büyüten flamingolar, kasım ayı sonlarına doğru Afrika ülkelerine göç ediyor. Flamingoların Van Gölü’nde havadan çekilen görüntüleri izleyenleri hayran bırakıyor. Drone ile çekilen görüntülerde, Van Gölü üzerinde adeta dans ederek görsel şov yapan flamingolar, kuş ve doğa fotoğrafçılarının da ilgi odağı haline geliyor.

Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı ve Kasımbağı mahallelerinin Van Gölü kıyılarında yoğunlukla görülen binlerce flamingo, çevre il ve ilçelerden gelen kuş ve doğa fotoğrafçıları tarafından fotoğraflanıyor. Bitlis’in Ahlat ilçesinden Erciş ilçesine gelen doğa fotoğrafçısı Bahadır Çapan, her yıl flamingo fotoğrafları çekmek için Çelebibağı ve Kasımbağı kıyılarına geldiklerini söyledi. Çapan, “Doğa fotoğrafçılığı ile ilgileniyorum. Boş zamanlarımda fotoğraf çekiyorum. Bugünde Van’ın Erciş ilçesine flamingo fotoğrafı çekmeye geldik. Kuş fotoğrafı da çektiğimiz için arşivimizde olması gereken fotoğraflardan olduğunu düşündük ve bugün buraya geldik” dedi.

Muş’ta öğretmenlik yapan ve boş zamanlarında kuş fotoğrafları çeken Halil İbrahim Alagöz de, “Muş’ta öğretmenim, hobi olarak kuş fotoğrafları çekiyorum. Genelde Muş Ovası’ndaki kuş türlerini fotoğraflıyorum. Muş ilinde yüz kadar kuş türü fotoğrafladım. Ama flamingoları henüz fotoğraflamamıştım. Muş’tan Erciş’e flamingoları çekmeye geldik. Flamingolar bizi çok güzel karşıladı, onlardan güzel pozlar aldık. Flamingo fotoğraflarını da böylece arşivime katmış oldum. Doğa fotoğrafçılarının buraya gelmesini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ