Van Eğitim Araştırma Hastanesinde çocuk SMA merkezi hizmete başladı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim Araştırma Hastanesinde, çocuk Spinal Müsküler Atrofi (SMA) merkezi hizmete başladı.

Van Haberleri 13.07.2021 17:51:24 0
Van Eğitim Araştırma Hastanesinde çocuk SMA merkezi hizmete başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.07.2021 17:51

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim Araştırma Hastanesinde, çocuk Spinal Müsküler Atrofi (SMA) merkezi hizmete başladı.

SBÜ Van Eğitim Araştırma Hastanenin ikinci katında hizmet verecek merkezin açılışında konuşan Başhekim Doç. Dr. Sebahattin Çelik, SMA hastalığının sinirlerin kasları uyarmaması sonrası ortaya çıkan genetik bir hastalık olduğunu söyledi. Açılan merkez sayesinde SMA çocuk hastaların hastanelerinde rahatlıkla tedavi olabileceğini belirten Başhekim Doç Dr. Çelik, "Çocuklarda bu hastalık görüldüğünde kaslar atrofiye gidiyor, yani eriyor. Çok nadir görülen bir hastalıktır, ancak çocuklarda görüldüğü zaman aile ömür boyu bu hastalıkla uğraşıyor. Birçok aile çocuklarını tedavi etmek için şehir dışına gitmek zorunda kalıyordu. Aileler bu sağlık hizmetini daha önce Van’da alamadıkları için bize sürekli söyleniyorlardı. Sağlık Bakanlığımız bu merkezin açılması yönünde bize talimat verdi. Arkadaşlarımız yaklaşık bir yıldır bu merkezin açılması için çalışıyordu. Eksiklerimizi ve gerekli kadromuzu tamamladık. Personelimiz gerekli eğitimlerini aldı. Hastanemizde obezite, kalp, el cerrahisi, perinatoloji, kronik yara, nöromusküler hastalıklar, EMS merkezi gibi yaklaşık 15 merkez kurduk. Sonuncusu da SMA merkezi oldu. Polikliniğin açılmasında emeği olan herkese özelikle Başhekim yardımcılarımız Uzm. Dr. Remzi Sarıkaya, Uzm. Dr. Cezmi Meral, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Necla Yeşilova, kalite destek Hizmetleri Müdürü Ümüt Kızılay’a teşekkür ediyorum. İlimize hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Başhekim Doç Dr. Çelik, Başhekim Yardımcısı Dr. Remzi Sarıkaya ve beraberindekiler kurdele keserek merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ