Van Edremit Kaymakamlığından "Evde Kal Yardım Kapını Çalsın" çağrısı

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı Yardımları Van’ın Edremit ilçesinde "Evde Kal Yardım Kapını Çalsın" sloganıyla, vatandaşların PTT’ye gitmesine gerek kalmadan evlere teslim ediliyor.

Van Haberleri 9.04.2020 16:56:35 0
Van Edremit Kaymakamlığından "Evde Kal Yardım Kapını Çalsın" çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi (EİKP) kapsamında Van Edremit ilçe Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman talimatıyla, sosyal yardım ödemeleri Polis, Jandarma ve PTT personeli tarafından 7 bin 689 hak sahibine evlerinde teslim edildi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıklamasına göre vatandaşlar PTT Kart kullanarak PTT ve kamu bankaları ATM’lerinden; PTT Kartı olmayan hak sahipleri de PTT şubelerine giderek söz konusu destekten faydalanabileceklerdi. Ancak Van Valisi Mehmet Emin Bilmez vatandaşların yardım almaya giderken olası virüs tehdidiyle karşı karşıya kalmasını önlemek amacıyla yardımların evlere teslim edileceğini açıkladı. Jandarma, Emniyet Personeli ve Vefa Sosyal Destek Grubu Görevlileri ailelere yardımlarını evlerinde teslim ediyor. Market ihtiyaçlarını da karşılaşıyor.

KİMLERE YARDIM YAPILACAK
Bakanlığın yaptığı açıklamada, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu veya 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında halihazırda düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacağı, düzenli merkezi sosyal yardım veya aylıklardan evde ödeme seçeneğiyle yaralanan haneler, EİKP Destek Programı ödemelerinden de aynı şekilde faydalanabilecekleri belirtilmişti.

"EVDE KAL YARDIM KAPINI ÇALSIN"
Edremit İlçe Kaymakamlığı çalışmalarıyla sosyal medyada gündem oldu. İlçede yapılan çalışmalarla takdir edilen Edremit Kaymakamlığı kentte farkındalık oluşturmak için çalışmaları Twitter hesabından duyurmayı sürdürüyor. "Evde Kal Yardım Kapını Çalsın" sloganı ile Edremit Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “ İlçemiz genelinde 7 bin 689 kişiye sosyal yardım ödemeleri Polis, Jandarma ve PTT personellerimiz ile hak sahiplerine evlerinde teslim edilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem