Van Edremit Belediyesi havai fişek kullanımını yasakladı

Van’ın Edremit Belediyesi, ilçe genelinde havai fişek kullanımını yasakladı. Karar, belediye meclisinde oy birliğiyle alındı.

Van Haberleri 4.10.2021 13:52:15 0
Van Edremit Belediyesi havai fişek kullanımını yasakladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.10.2021 13:52

Van’ın Edremit Belediyesi, ilçe genelinde havai fişek kullanımını yasakladı. Karar, belediye meclisinde oy birliğiyle alındı.

Edremit Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin bir bir görüşüldüğü toplantıda, Zabıta Müdürlüğünün ‘Edremit’te havai fişek kullanımının yasaklanması’ ile ilgili talebinin görüşülmesine geçildi. Edremit ilçe sınırları içerisinde düğünler, organizasyonlar ve yapılacak olan tüm etkinliklerde kullanılan kimyasal içerikli toz parçacıklarının başta solunum rahatsızlığı olan astım hastalarını olumsuz etkilediği, insan sağlığına ciddi zararları verdiği, doğada yaşayan canlıların yaşamında vahim sonuçlara yol açtığı ve ayrıca hava, su kirliliğine sebebiyet veren havai fişeklerinin kullanımının yasaklanması oy birliği ile karara bağlanırken, yapılacak olan uyarı ve bilgilendirmelere rağmen havai fişek kullanımı durumunda ise gerekli cezai işlemlerin uygulanacağı belirtildi.

“Her zaman insan ve doğa haklarına saygılı olduk”

Kararın belediye meclisinde oy birliğiyle alındığını ifade eden Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Edremit Belediyesi olarak her zaman insan ve doğa haklarına saygılı olduklarını belirtti. Gürültü ve çevre kirliliğine sebebiyet veren havai fişeklerin birçok olumsuzluğu da beraberinde getirdiğini anlatan Başkan Say, “Havai fişekler içerdikleri kimyasal maddelerin patlaması sonrasında insan, hayvan ve bitkilerle birlikte tüm canlı yaşamını tehdit ediyor. Göç dönemlerinde gece patlatılan havai fişekler küçük kuşlara zarar veriyor. Ekolojik dengeyi bozması, gerek düştüğü yerde yangın çıkarma riskine karşı gerekse de gece atıldığında kuşların karanlıkta yönlerini bulamaması ve ölümlere neden olması sebebi ile havai fişek kullanımının yasaklanması konusunu gündeme getirdik. Her canlının yaşam hakkına saygılı olmayı ilke edindiğimiz Edremit’imizde çevreye ve insana da zararı ortada olan havai fişeklerin kullanımını yasaklayan teklifi Edremit Belediye Meclisimizde oy birliği ile kabul eden tüm meclis üyelerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ