Van Edremit Belediye Başkanı Say’dan Bakan Kurum’a teşekkür mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararla Van'da 'kesin korunacak hassas alan" ilan edilen Dönemeç Sazlıkları için Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum??

Van Haberleri 29.05.2020 01:38:00 0
Van Edremit Belediye Başkanı Say’dan Bakan Kurum’a teşekkür mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.05.2020 01:38

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararla Van'da 'kesin korunacak hassas alan" ilan edilen Dönemeç Sazlıkları için Edremit Belediye Başkanı İsmail Say Twitter sosyal medya hesabı üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti.

Twitter hesabında çalışmalarla ilgili bir paylaşım yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Çocuklarımıza, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak adına; iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini önlemek, hayvan, bitki ve endemik türleri korumak, ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızı muhafaza etmek için çalışıyor, birçok doğal alanı korumamız altına alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Paylaşımı alıntılayarak Çalışmalarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür eden Başkan Say, “Sayın Bakanım; son iki yılda birçok alanda devrim niteliğinde işler yaptınız. Gelecek nesillere güçlü bir doğal miras kalacak inşallah. Kesin ve korunacak hassas alanlar içine aldığınız Van/Edremit Dönemeç deltası da bunlardan biridir. Van ve Vanlılar adına müteşekkiriz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Kayseri'nin Yeşilhisar, Yahyalı ve Develi ilçe sınırlarında bulunan Sultan Sazlığı Sit Alanı, Van'ın Edremit ve Gevaş ilçe sınırlarındaki Dönemeç Sazlıkları Potansiyel Doğal Sit Alanı, Sivas'ın Hafik ilçesindeki Hafik (Büyük) Gölü Potansiyel Doğal Sit Alanı ve Giresun'un Yağlıdere ilçesindeki Gölyanı Yaylası Doğal Sit Alanı, koruma statülerinin yeniden değerlendirilmesiyle 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescil ve ilan edildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ