Van Edremit Belediye Başkanı Say’dan Bakan Kurum’a teşekkür mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararla Van'da 'kesin korunacak hassas alan" ilan edilen Dönemeç Sazlıkları için Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum??

Van Haberleri 29.05.2020 01:38:00 0
Van Edremit Belediye Başkanı Say’dan Bakan Kurum’a teşekkür mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararla Van'da 'kesin korunacak hassas alan" ilan edilen Dönemeç Sazlıkları için Edremit Belediye Başkanı İsmail Say Twitter sosyal medya hesabı üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti.

Twitter hesabında çalışmalarla ilgili bir paylaşım yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Çocuklarımıza, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak adına; iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini önlemek, hayvan, bitki ve endemik türleri korumak, ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızı muhafaza etmek için çalışıyor, birçok doğal alanı korumamız altına alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Paylaşımı alıntılayarak Çalışmalarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür eden Başkan Say, “Sayın Bakanım; son iki yılda birçok alanda devrim niteliğinde işler yaptınız. Gelecek nesillere güçlü bir doğal miras kalacak inşallah. Kesin ve korunacak hassas alanlar içine aldığınız Van/Edremit Dönemeç deltası da bunlardan biridir. Van ve Vanlılar adına müteşekkiriz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Kayseri'nin Yeşilhisar, Yahyalı ve Develi ilçe sınırlarında bulunan Sultan Sazlığı Sit Alanı, Van'ın Edremit ve Gevaş ilçe sınırlarındaki Dönemeç Sazlıkları Potansiyel Doğal Sit Alanı, Sivas'ın Hafik ilçesindeki Hafik (Büyük) Gölü Potansiyel Doğal Sit Alanı ve Giresun'un Yağlıdere ilçesindeki Gölyanı Yaylası Doğal Sit Alanı, koruma statülerinin yeniden değerlendirilmesiyle 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescil ve ilan edildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem