Van Edremit Belediye Başkanı Say; 15 Temmuz ruhunu hep canlı tutacağız 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Vanlılar olarak 15 Temmuz ruhunu hep canlı tutacaklarını söyledi. 

Van Haberleri 16.07.2020 23:20:24 0
Van Edremit Belediye Başkanı Say; 15 Temmuz ruhunu hep canlı tutacağız 
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, 15 Temmuz anma programında yaptığı açıklamada, vatanın ne demek olduğunu bizden daha çok fazla kimsenin bilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

“ATEŞTEN KAÇIP SUDA BOĞULANLARIN CANLI ŞAHİDİYİZ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine milyonların meydanlara inerek ülkesine sahip çıktığını belirten Başkan Say, “Bu akşam 4 yıl önce Ömer Halis Demir gibi bir kahramanın başlattığı ve yine kendisiyle birlikte 250 tane daha şehidin bu memleketin memleket olduğunu, vatana sahip çıkmanın ne demek olduğunu gösteren şehitlerimizin 4’ncü seneidevriyesi. 81 vilayetten biri olan Van’da Beşyol’da o gece sokaktayken, İstanbul’da, Ankara’da, Denizli’de, Siirt ve tüm şehirlerde halkımız ayaktaydı. Neden Ömer Halis Demir; 3 dakika sonra komutanının emrini yerine getirdiğinde şehit olacağını bile bile darbeci askerin kafasına kurşun sıkan ve ardından 15-20 tane kurşunla şehit edilen bir kahraman, bir sembol. Yine onun gibi 250 tane daha şehidimiz bu toprakları tekrardan özellikle 7 düvelin gözünün olduğu bu toprakların gerçek bir vatan olduğunu bizlere hatırlattı. Yine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözü ile bu millet sokaklara çıktı ve vatanına sahip çıktı. Vatanın ne demek olduğunu bizden daha çok fazla kimsenin bilmesi mümkün değil. 300 kilometre sınırı olan ülkemizden, onlarca ülkeden mültecinin gelip geçtiği ve ateşten kaçıp suda boğulanların canlı şahidiyiz. Vatanın ne demek olduğunu bizden daha iyi kimse bilmemelidir. Biz bu akşam ve bundan sonra her 15 Temmuz akşamı nasıl ki Çanakkale’de verilen mücadeleyi, 18 Mart’ta anıyorsak, 15 Temmuz’u da anacağız. Vanlılar bu ruhu hep canlı tutacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem