Van Doğu Anadolu Tarım Fuarı kapılarını açtı

Van’da bu yıl 10’ncusu düzenlenen ve 10-13 Eylül tarihleri arasında açık olacak olan “Van Doğu Anadolu Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı” açıldı.

Van Haberleri 10.09.2020 16:51:52 0
Van Doğu Anadolu Tarım Fuarı kapılarını açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Mart ayında ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini göstermesiyle birçok etkinlik gibi fuar etkinlikleri de 1 Eylül tarihine kadar ertelenmişti. Bu kapsamda bu yıl 10’ncusu düzenlenen “Van Doğu Anadolu Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı” törenle açıldı.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Van Doğu Anadolu Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı” 10-13 Eylül tarihleri arasında açık olacak. Fuarda Van’ın yanı sıra birçok ilden yöresel ürünler tanıtıldı.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuara Van Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat, Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, OSB Başkanı Memet Aslan, VATBO Başkanı Naif Süer, Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“BU TÜR OLUŞUMLAR, ORGANİZASYONLAR, HER ZAMAN UFUK AÇICI, VİZYON GELİŞTİRİCİ ORGANİZASYONLARDIR”

Fuarda açılış konuşması yapan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat, “Öncelikle yoğun katılım mutluluk verici. Özellikle yerli üretimlerimizin teknolojik anlamda burada teşhir edilmesi, vatandaşlarımızın geleceğe yönelik güvenliğini arttırma noktasında çok önemsenecek bir durum. Tabi yine Türkiye’nin dört bir tarafından kendi üretimlerini buraya taşıyan, bizleri yalnız bırakmayan üreticilerimize de teşekkür ediyorum. Bu fuar alanının oluşmasında emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu tür oluşumlar, organizasyonlar, her zaman ufuk açıcı, vizyon geliştirici organizasyonlardır. Burada her çiftçimiz gezerken belki birden fazla fikir edinecek. Van zaten bu konuda gördüğüm kadarıyla potansiyeli olan ilimiz. İnşallah bu potansiyelin tam kullanılması anlamında bu tür organizasyonlar güzel şeylere vesile olur diye umut ediyoruz. Her zaman çitçimizin, üreticimizin bir şeyler üretmenin ve ülkesine katmanın derdinde olan her vatandaşımızın her zaman yanındayız. Emeği geçen herkese teşekkür eder, devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“GELECEĞE UMUTLA BAKMAMIZ GEREKTİĞİNİ İFADE ETMEK İSTEDİK”

Daha sonra söz alan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, “Bugün yaklaşık 8-9 aylık bir ayrılıktan sonra Van’daki ilk Van Doğu Anadolu Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarımızı açmış bulunuyoruz. Dünyanın ve ülkemizin yaşadığı bir pandemi süreci var ve bu pandemi süreci de gerçekten zorlu evrelerden geçiyoruz. Bu süreçte belki fuarı açmak çok riskliydi ama bizim aslında temel şöyle bir düşüncemiz vardı. Burada hayatın devam ettiğini, güzelliklerin olduğu aslında Van’ın ve bölgenin çok iyi bir potansiyelinin olduğunu her zaman iddia ediyorduk. Bugünde yine aynı düşünce ile gerçekten de hayatın devam ettiğini ve bu kötü günlerin Allah izniyle geçeceğini, geleceğe umutla bakmamız gerektiğini aslında ifade etmek istedik. 3 aylık bir çalışmanın ardından Türkiye’nin çeşitli illerinden zenginlikleri getirerek ve aynı zamanda Bilim Kurulunun belirlediği kurallar dahilinde fuarımızı açtık. Fuarların ekonomik katkıları çok büyük, bu süreçte her şeyden önemlisi moraldir. Bu anlamda da çok büyük katkı sunacağına inanıyoruz. Tüm Türkiye’nin gözü şuanda bu fuardadır. Nitelikli fuarın ilkini yaptık. Fuarın çok renkli ve güzel geçeceğini görebiliyoruz. Başarılı ve butik bir fuar olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler tedbirlerimizi alarak hayatımızı idame etmek zorundayız. Bu korona belası Allah’ın izniyle bitecek” diye konuştu.

“GEÇEN YILLARA ORANLA BİR DÜŞÜŞÜN OLDUĞUNU GÖREBİLİYORUZ”

Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, “Pandemi sürecinde ilimizde böyle bir fuarın olması bizi mutlu ediyor. Her şeyi bu hastalığa bağlayıp hiçbir şeyde yapmamak ta olmayacak gibi görünüyor. Bizim ilimiz de bilindiği gibi tarım ve hayvancılık üzerinde önemli bir argüman. Dolayısıyla bu fuara destek amaçlı buradayız. İnsanlarda bir tedirginlik görüyoruz. Bazı firmaların katılımında eksiklikler var. Bunu da normal karşılıyoruz. Çünkü şuanda iyi bir süreç yaşamıyoruz. Dolayısıyla bu fuarların daha fazla yapılması ilimizin tanıtımına katkı sunacaktır. Geçen yıllara oranla bir düşüşün olduğunu görebiliyoruz. İnsanlarda bir korku ve endişe var. Son günlerde de Türkiye genelinde hastalığın baya çoğaldığını görüyoruz. Buda büyük bir etkendir. İnşallah bu süreci çok zarar görmeden atlatacağız” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat ve beraberindekiler fuar alanını gezdi.

Tarım ve hayvancılık ürünlerinin yer aldığı fuar, 13 Eylül’e kadar açık kalacak.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem