Van Defterdarı Kamar’ın ’Yaşama yön veren tavsiyeler’ kitabı çıktı

Van Defterdarı Murtaza Kamar’ın ‘Hadislerle İslam’ eserinin özetinden oluşan ’Yaşama yön veren tavsiyeler’ kitabı çıktı.

Van Haberleri 19.01.2021 10:35:02 0
Van Defterdarı Kamar’ın ’Yaşama yön veren tavsiyeler’ kitabı çıktı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.01.2021 10:35

Van Defterdarı Murtaza Kamar’ın ‘Hadislerle İslam’ eserinin özetinden oluşan ’Yaşama yön veren tavsiyeler’ kitabı çıktı.

İlk kitabıyla ilgili açıklamada bulunan Van Defterdarı Murtaza Kamar, yıllar önce Diyanet İşler Başkanlığı’nın ‘Hadislerle İslam’ adlı eserini okuduğunu ifade ederek, ondan çok etkilendiğini söyledi. 7 ciltten oluşan Hadislerle İslam eserine toplumun ihtiyaç duyduğunu belirten Kamar, “Maalesef insanlarımız okumakta biraz sıkıntı çekiyorlar. Uzun metinleri ve ciltleri okumaktan imtina ediyorlar. Madem insanlar okuyamıyor, bende özetleyip kitap çıkartayım ki insanlar istifade etsin istedim. Ben çok istifade ettim. Her dinden olan insanın bu kitaba ihtiyacı var. Hadislerle İslam eseri temel bir ahlak felsefesidir. Bu eser her dine uyar ama başta bizim okumamız lazım. Müslüman ahlakıyla ahlaklanalım ve Müslüman gibi yaşayalım. Bunun eksikliğini hissettiğim için bu eseri özetlemeye başladım” dedi.

“Kitaba il dışından da yoğun bir talep var”

Kitabın 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu dile getiren Kamar, “Hadislerle İslam eseri normalde 7 ciltten oluşuyor. Ben 4 cildini özetledim ve bir kitaba sığdırdım. Yaklaşık 2 bin 500 sayfayı 250 sayfaya indirdim. Tabi bu kolay bir şey değil. Metnin özünü bozmadan mesajı vermeniz lazım. Bu şekilde bir çaba sarf ettim. İlk olarak bin adet basıldı ancak çok talep gördüğü için bin 500 tane daha basıldı. İl dışından da yoğun bir talep var. Çok olumlu geri bildirimler alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ölmeden önce bu eserleri yetiştirmek istiyorum”

2021 yılında üç kitabının daha yayımlanacağını belirten Kamar, “Şu anda Hadislerle İslam eserinin geri kalan üç cildinin özetini yapıyorum. İnşallah onu da bir iki ay içerisinde tamamlarım. Diğer taraftan yaşamımı özetleyen ‘Anılar’ kitabım var. Onu da bitirdim. İki ciltten oluşacak kitabı yine bir iki ay içerisinde baskıya vereceğiz. O kitapta da yaşadığım sürece edindiğim tecrübeleri, izlenimleri yazdım. O tecrübeleri, o izlenimleri insanlara paylaşmak, insanların bundan faydalanmasını istiyorum. Yaşadığımız ve gördüğümüz olumsuzlukları tekrar tekrar yaşamanın bir esprisi yok. Yine taslak olarak 5-6 kitabım daha var. Şu anda yoğun bir kitap çalışması yapıyorum. Çünkü ömrümün son demleri. Ölmeden önce bu eserleri yetiştirmek istiyorum. Ondan sonra ölüm gelirse de gelsin” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ