Van'daki şiveli afişler ulusal medyada gündem oldu

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından korona virüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla, vatandaşların sokağa çıkmaması için billboardlara ve otobüs duraklarına asılan şiveli afişler, ulusal basında geniş yer buldu.  

Van Haberleri 16.04.2020 02:27:29 0
Van'daki şiveli afişler ulusal medyada gündem oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Korona virüs dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Korona virüsten korunmak için en iyi yöntem, evde izole olmak olarak değerlendiriliyor. Yetkililer de salgının yayılımını durdurmak için ‘Evde Kal’ çağrıları yapıyor. 

VAN, ŞİVELİ AFİŞLERİ İLE TÜRKİYE’YE EVDE KAL ÇAĞRISI YAPTI

Ulusal televizyon kanalları, Van’ın şiveli afişleri ile Türkiye'ye evde kal çağrısı yaptı.

Van Büyükşehir Belediyesi ‘evde kal’ çağrılarına yeni bir boyut kazandırarak, Van şiveli ve bazıları Kürtçe yazılı afişleri kentin en işlek noktalarına astı. Asılan afişlerde, ‘Sen dinine imanına evde kal’, ‘Evde kalisen yoğsa yoğ’, ‘Nelet gele böyle korona virüse’, ‘Sen Allah’an eve git’ ve ‘Hani evde kalidin’ gibi ifadelere yer verildi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından servis edilen haber, ulusal birçok televizyon kanalında ve gazetede gündem oldu.

ŞİVELİ EVDE KAL ÇAĞRISI TAKDİR TOPLADI
Van'da hırsları ile hareket eden, kendilerinden ve fikirlerinden başka kimseyi beğenmeyen dar bir kesimin eleştirdiği, ancak Türkiye'de Van'ın olumlu şekilde gündem olmasına neden olan Van Büyükşehir Belediyesi'nin şiveli "Evde Kal" bilbord afiş çalışması takdir topladı."

HABER TÜRK Televizyonunda Spiker Hülya Hökenek: Korona virüsle mücadele etmenin en iyi yollarından biri nedir, evde kalmak bunu bir başara bilsek gerçekten bu anlamda belediyeler de vatandaşları evde kalmaları konusunda uyarmak için billbordlara şiveli afişler astırdı, o afişler görenleri gerçekten tebessüm ettiriyor. 

TRT HABER Spikeri Selver Gözüaçık:  Korona virüsü tedbirleri kapsamında yurdun dört bir yanında evde kal çağrıları yapılıyor bazı belediyelerde çağrılara dikkat çekmek ve moral vermek içinde yöresel şiveyi kullanıyor, Akşam gazetesinin manşetine taşıdığı haber Van’dan, belediye tarafından afişlere evde kalisen yoğsa yoğ mesajları. Van böyle bir çalışma kullanmış gayet güzel. Mantıklı bir çalışma her ilde yapılması lazım bu işin. Bir taraftan biz bakıp gülüyoruz, ancak çok güzel bir çalışma gerçekten, evde kalisen yoğsa yoğ.

A HABER Sunucusu Erkan Tan: Haberlere akşam gazetesiyle başlıyoruz. Van’dan bir haberle başlıyoruz. Van Büyükşehir Belediyesi Kentin dört bir yanına astığı Kürtçe ve Türkçe esprili sözlerle sokağa çıkma yasağının bitmesiyle birlikte evde kal çağrısını yaptı. Evde kalisen yoğsa yoğ, lenet gele böyle korona virüse diyor.

AMAÇ ÜZÜM YEMEK Mİ, BAĞCI DÖVMEK Mİ?
Van şivesi ile hazırlanan afişlerin özü Vanlıların Evde kalmalarına çağrı yapmak. Vanlıların evde kalıp korona virüs salgınından korunması için yapılan her çalışmaya destek verilmesi gerekirken, konuyu özünden uzaklaşanların, yapılan çalışmayı şive bahanesi ile eleştirenlerin, Van halkının sağlığını ne kadar önemsediklerini gösterdi. 

Ayrıca Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, korona virüs salgını ile dünyada örnek olarak gösterilen mücadele başarısından rahatsız oldukları, anatomik ve psikolojik olarak sarsıldıkları da ortaya çıktı. 

ŞİVELİ AFİŞLERİ ELEŞTİRENLER NEYE HİZMET EDİYOR?
Her yörenin şivesi var ve her yer yöresel kültürel değerleri ile tanınıyor. Bir çok şehirde yöresel şive ile evde kal çağrıları yapıldı. Van’a da evde kal çağrısı yapılan şive de Van’ın bir kültürel değeridir. Van'ın kültürel değerine karşı savaş açanlar, hangi kültürün temsilciliğini yapıyor merak ediliyor. 

VAN'IN ŞİVELİ AFİŞLERİNE SOSYAL MEDYADAN OLUMLU TEPKİLER

Van Kültürüne yabancı olmayan çok sayıda kişi, Van şivesi ile yapılan afiş çalışmasının bir çok şehirde yerel şiveler ile yapıldığına dikkat çekti. Halkla bütünleşen şiveli Evde Kal çağrısının özünün korona virüs salgının yayılmasını önlemek olduğunu bilen iyi niyetli vanlıların paylaşımları, Vanlılar nerede, eleştirenler nerede dedirtti..

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem