Tarih: 10.03.2020 17:02

Van'daki hasta için Bakan Koca hava ambulansı yolladı

Facebook Twitter Linked-in

Van'da kronik akciğer hastası olan Rojin Özmen için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ambulans uçak göndererek Van’dan Ankara’ya sevkini gerçekleştirdi.

Van'da kronik akciğer hastası olan Rojin Özmen'in, ambulans uçak talebi için sosyal medya'da Tag çalışması başlatıldı. Twitter sosyal medya hesapları üzerinden binlerce paylaşım yapıldı. Yapılan bütün paylaşımları Van milletvekilleri görmezden gelmesi kentte olumsuz karşılanırken 25. 26. dönem Mardin ile Batman Milletvekili ve  Eğitimci Mehmet Ali Aslan'nın çağrısı sonucu Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ambulans uçak isteyen milletvekili Mehmet Ali Aslan'ın çağrısının ardından bürokratlarına talimat vererek Van'a ambulans uçak gönderdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çetin ve İpek Özmen çiftinin çocuğu olan 13 yaşındaki Rojin Özmen'in, tedavisi için hava ambulansıyla Van’dan Ankara getirildiğini duyurdu. 

Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada  “Rahatsızlığı acil müdahale gerektiren kızımız Rojin’i bu gece hava ambulansıyla Van’dan Ankara’ya getirdik. Doktorlarımız onun için ellerinden geleni yapacak. Rojin 13 yaşında. İnşallah ilerde Ankara’ya gezmek için de gelecek.” ifadelerine yer verirken, sosyal medya kullanıcıları tarafından Bakan Koca duyarlılığından dolayı teşekkür akınına uğradı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —