Van'daki cinsel tacize tepkiler devam ediyor

Van’da 8 yaşındaki bir çocuğa yapılan cinsel istismarın, bugüne kadar olduğu gibi yine tepkilerle geçiştirilmesi toplumu kaygılandırıyor. Cinsel istismar suçlarının ağır şekilde cezalandırılması, idam cezalarının bu tip suçlar i

Van Haberleri 1.08.2019 16:23:46 0
Van'daki cinsel tacize tepkiler devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van İpekyolu İlçesinde E.B isimli bir market sahibinin 8 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunması halk arasında yoğun tepkilere neden olurken, sosyal medyada yeteri kadar duyarlılık gösterilmemesi eleştirildi. Kurum kuruluş ve partilerin sessizliğe bürünmeleri sosyal medya eleştiriye neden oldu.   Söz konusu iğrenç olayın, Van’da yapılması planlanan ve sonradan gelen tepkiler nedeniyle kaymakamlık tarafından yasaklanan bir festival kadar sosyal medyada gündem olmadığı vurgulandı.

Van’da çok az sayıda STK temsilcisi ile kanaat önderinin tepki gösterdiği 8 yaşındaki kız çocuğuna cinsel taciz konu vicdanları yaralamaya devam ediyor. Cinsel taciz ve tecavüzler ile ilgili suçların cezalarının caydırıcı olmadığına dikkat çeken halk, "bu suçları işleyenler için idam cezası getirilmeli ve uygulanmalı ki ibret olsun ve kimse böyle şeylere tevessül etmesin" diyerek idam cezası taleplerini dile getirdi.

TAKVA; “ÇOCUKLARI İSTİSMAR İNSANLIK SUÇUDUR”
Bu konuda sesiz kalmayan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, yaptığı paylaşımda, “Çocukları istismarı insanlık suçudur. Bu konuda salt bir ülkenin keyfi iç hukukuna bağlı kalmadan uluslararası bir hukuki düzen oluşmalı ve bu insanlık düşmanı caniler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” ifadelerine yer verdi.

AFAD Eski İl Müdür Cafer Giyik,  ise “‏Van’da meydana gelen çocuk tacizini en güçlü biçimde lanetliyorum. çocukların masum yüreklerine, vicdanlarına, yaşam haklarına sahip çıkmak toplum olarak ortak insanlık görevimizdir. Bu rezil fiilin failini Allah kahretsin..!!” paylaşımında bulundu.

AKTİVİSTLERDEN PANKARTLI TEPKİ
Vangölü Aktivistleri de  “Çocuk istismarını şiddetle kınıyoruz” pankartı açarak tepkilerini gösterdiler

TÜRGEV Van il Başkan  S.Seyid Bekiroğlu da “Çocuklara dokunmayın!! onların bizim geleceğimizdir” paylaşımıyla tepkisini gösterdi.

Van-Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürü, Emrah Bozkaya yaptığı paylaşımda “Çocuklara dokunmayın insan dışı mahluklar....” ifadelerini kullanırken

AK Parti Kadın Kolları taciz olayını vahşet olarak niteleyerek "İnsanızımın ruhu yüreği değerleri gibi bedeni de değerli ve dokunulmazdır. Evlatlarımıza uzanan kirli ellerin cezalandırılması ve terarlarının yaşanmaması için tüm gayretimizle çalışıyoruz, mücadelemiz hakkın ve hakikatin hakim olup huzurun hakim olması için son nefesimize kadar devam edecek" dedi.

HDP Kadın Meclisi yaptığı paylaşımda “Çocuklar gülsün diye mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Ajans Asya Fuarcılık Yön. Krl. Bşk TOBB Fuarlar Meclis Üyesi Süleyman Güler, “‏Küçük çocuğa karşı şehvet duyacak kadar alçak, cani, gözü dönmüş olan yaratıkların en ağır cezayı almasını istiyorum. Çocukların rahatlıkla sokaklarda koşturduğu bir toplum istiyor, tüm insanlığa bu iğrenç olaylara karşı ortak tavır alma çağrısı yapıyorum..” ifadelerine yer verdi.

UCİM AİLEYE SAHİP ÇIKTI
Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) kurucusu ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan yaptığı paylaşımda UCİM olarak “Van'da 8 yaşındaki kızımız için UcimVan ekibi 2 pedagog eşliğinde aile ile görüştü. Aileyi ve kızımızı yalnız bırakmayacağız. Arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem