Van'da “Yolun İyilik Olsun” kampanyası duygulandırdı

Diyanet-Sen Van Şubesi Kadınlar Komisyonu tarafından başlatılan kampanya kapsamında toplanan nakdi yardımlar, İdlibe gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) teslim edildi.

Van Haberleri 30.01.2020 01:17:58 0
Van'da “Yolun İyilik Olsun” kampanyası duygulandırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Diyanet-Sen Van Şubesi Kadınlar Komisyonu tarafından başlatılan “Yolun İyilik Olsun” kampanyasına kadın Kur'an kursu hocaları yoğun ilgi gösterdi. Kadın Kur'an kursu hocaları, idlip'te yaşanan drama sessiz kalmayarak düzenlenen yardım kampanyası çerçevesinde 11 bin 500 lira topladı.

Toplanan nakdi yardımlar Diyanet Sen Van Şubesi Başkanı Nurullah Arvas, Diyanet-Sen Van Şubesi Kadınlar komisyonu Başkanı Fatma Aydın tarafından TDV Van Şube Başkanı ve İl Müftüsü Ömer Keskin’e teslim edildi. Makbuz karşılığında 11 bin 500 lirayı teslim alan İl Müftüsü Keskin, kampanyaya destek veren kadınlara teşekkür etti.

SİLAHLAR SUSSUN ARTIK
Diyanet-Sen Van Şubesi Kadınlar komisyonu Başkanı Fatma Aydın, “Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle dünyanın her tarafındaki tüm mazlum ve ihtiyaç sahiplerini kapsayan ''Yolun İyilik Olsun'' yardım kampanyasına Diyanet -Sen Van Şubesi hanımlar komisyonu olarak bizde kardeşlerimize yardım kampanyası başlattık. Bizi yalnız bırakmayan Diyanet sen üyelerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şunu da vurgulamak isterim biz kimseyi hayır kampanyalarına katılmaları için zorlayamayız ama Müslüman olarak kardeşlerine sahip çıkıp onlara yardım etmeyi emreden Rabbinin buyruğunu yerine getirmeyi söylemeyi kendimize bir borç biliriz. Savaşların ve zulümlerin biran önce son bulması duası ile silahlar sussun artık. ” Dedi.

KARDEŞLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM
Diyanet Sen Van Şubesi Başkanı Nurullah Arvas, “Diyanet-Sen Van hanımlar komisyonumuz tarafından başlatılan Yolun İyilik Olsun kampanyasına destek amacıyla, İdlip’li kardeşlerimize ulaştırmak üzere din görevlilerimiz aracılığıyla toplanan 11 bin 500 lirayı İl Müftümüz Ömer Keskin hocamıza makbuz karşılığı teslim edildi. Bir an önce mazlumlar üzerinde olan zulümler son bulur inşallah, bombalar ve silahların en yakın bir zamanda susmasını diliyoruz. Savaştan kaçarak sınırlarımıza sığınan kardeşlerimiz için bütün vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz, vatandaşlarımız yardım derneklerinden bütün ezilen ve zulüm gören Müslüman kardeşlerimize yardım sağlayabilirler, Kardeşlerimize sahip çıkalım.” Diye konuştu.

KÜÇÜK ÇOCUĞUN YARDIM NOTU DUYGULANDIRDI
Yardım için harçlığını toplayan bir çocuğun yazdığı notun insanlığa ders olması gerektiğini söyleyen Arvas, “Van’da bir çocuğumuz çikolata parasını toplayarak, idlib’te ki kardeşine göndermiş, çocuğumuzun bu davranışı bizi çok duygulandırdı. Çocuğumuzun notu birçok insana örnek olacak bir davranış özellikle Müslüman halkımız bunu örnek alarak biran önce zulüm gören Müslüman beldelere el atması gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.


 

Küçük çocuğun mektubu ise şu şekilde….

“Canım kardeşim sana bunları yazarken utanıyorum, sen aç ve susuzken ben şeker ve çikolata yemekten utanıyorum. Babamın verdiği harçlıkları sen şeker ve çikolata ye diye hiç harcamadım, sabırla biriktirdim ve biraz utancım geçti. Biliyorum sen benden önce cennete gideceksin, cennette beni de unutma.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi


 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem