Tarih: 14.09.2020 19:02

Van'da yaşayan Suriyeli ailenin yürek burkan dramı

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Seyit Fehim Arvasi Mahallesi, Mor Sümbül Caddesi’nde hayırsever bir vatandaşın kendilerine tahsis ettiği bir arsa üzerinde kurdukları derme çatma konteynerlerde yaşam mücadelesi veren Suriyeli aile yaşamlarını zor şartlar altında sürdürüyor.

Hayırsever vatandaşların ve komşularının yardımıyla geçindiklerini belirten Shawwah Halıl, çocuklarıyla beraber hurda toplayarak geçimlerini sağladıklarını söyledi. 10 nüfuslu Suriyeli aile hayırsever vatandaşların ve sosyal yardımlaşmadan aldıkları 800 liralık yardım ile hayata tutunmaya çalışıyor.

Derme çatma konteynerlerde zor günler geçiren Shawwah Halıl ve 10 nüfusluk aile hayırsever vatandaşlardan ve devletten yardım eli bekliyor. Seyit Fehim Arvasi Mahallesi, Mor Sümbül Caddesi’nde konteynerlerde kalan 10 nüfuslu alinin yaşam şartları içler acısı olduğu görüldü.

“ÇOCUKLARIMLA BERABER HURDA TOPLAYARAK HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Van Postası Gazetesi’nin ulaştığı Suriyeli Shawwah Halıl, 4 yıl önce Suriye’de yaşanan savaşlardan dolayı Van’a göç ettiklerini belirterek, “4 yıldır Van’a yaşıyoruz. Suriye’de yaşanan savaştan dolayı göç edip geldik. Komşularımızın desteğiyle, yardımıyla geçimimize sağlıyoruz. Aynı zamanda hurda toplayarak ailemin geçimine katkı sunuyorum. Sosyal Yardımlaşmadan ise aylık 800 lira yardım alıyoruz. Komşularımız sağ olsun çok iyiler. Yeme içmemizi gönderiyorlar. Kaldığımız yer ise hayırsever bir vatandaşın. Allah ondan razı olsun. Devletten destek bekliyoruz. 10 kişilik bir aileyiz. Çocuklarımla beraber hurda toplayarak hayata tutunmaya çalışıyoruz. 2 çocuğumda okula gidiyor. Komşularımız çok iyi, Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Suriyeli ailenin çamaşır makinesi, buzdolabı ve televizyon ihtiyacının olduğu görülürken, aile hayırseverlerden yardım eli bekliyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —