Van'da ve Türkiye'de Kur’an Kursu öğretici sayısı düşürülmemeli

Kur’an Kursu öğreticilerinde yapılacak tasarrufun doğru olmadığına dikkat çeken Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas “Diyanet İşleri Başkanlığı tasarruf etmek istiyorsa, Kur’an Kursu öğretici sayısını düşürerek değil

Van Haberleri 16.09.2019 10:39:51 0
Van'da ve Türkiye'de Kur’an Kursu öğretici sayısı düşürülmemeli
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.09.2019 10:39

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 30 Temmuz 2019 tarihinde Türkiye'nin bütün il ve ilçe müftülüklerine gönderilen yazı ile Kur'an kurslarında görevli geçici öğreticilerin sayısında azaltma yapılacağı duyuruldu. 

Buna göre; 2018-2019 eğitim öğretim yılında yaklaşık 24 bin olan Geçici Kur'an Öğreticisi sayısı 2019-2020 eğitim öğretim yılında 10 bin'e düşürülecek.

'HER İL MEVCUT İHTİYACINI MİNİMİZE EDEREK SAYIYI DÜŞÜRMELİ'
2019-2020 Geçici Öğretici Planlaması başlıklı yazıda il müftülüklerine, ''Her il, ihtiyaçlarını minimize ederek mevcut geçici öğretici sayısını düşürmeli." talimatı verildi.

14 BİN KUR'AN ÖĞRETİCİSİ İŞSİZ BIRAKILACAK
Talimat verilen planlama yazısına göre çoğunluğu üniversite mezunu Hafız kadınlardan oluşan ve bin lira gibi cuzi miktarda maaş alan Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi 14 bin kişi işsiz bırakılacak.
Van’da bin lira karşılığı eğitim veren yaklaşık bin 500 kişilik Kur’an Öğreticisi hükümete çağrıda bulunarak mağduriyetlerinin giderilmesi ve yapılacak tasarrufun farklı kalemlerde gerçekleşmesi gerektiği talebinde bulundular.

FAHRİ KUR’AN KURSU EĞİTİMCİSİ SAYISI TEKRAR 24 BİN OLMALI
Konuyla ilgili eğitmenler adına konuşan Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, “ Türkiye geneli yaklaşık 24 bin fahri Kur’an kursu hocamız, Kur’an eğitim noktasında görev yapmaktadır. Bu fahri Kur’an kursu hocalarımızdan 24 bin kişiden yaklaşık bin 150 kişi Van ili ve ilçelerde görev yapmaktadır. Bu fahri Kur’an kursu öğreticileri çok cüz’i bir maaşla, zor şartlarda görevlerini yerine getiren insanlarımızdır. Maalesef hükümetimiz tasarruf tedbirleri kapsamında Türkiye geneli fahri Kur’an kursu eğiticileri konusunda kısıtlamaya gitmiştir, bu sayı 10 bine indirilmiştir. Bu kapsamda Van’da görev yapan bin 150 fahri Kur’an kursu, 250 ‘ye düşürülmüştür.  Bölgemizde 7 yıla yakın bir süredir ilahiyat fakültesi mezunu, hafız sınava gidip, sınavı kazanan ve kendini bu konuda ispatlamış birçok hocamız bu haktan mahrum kalacak.” dedi.

FARKLI KALEMLERDE TASARRUFA GİDİLMELİ
Merkezi hükümetimizden talebimiz, tasarruf tedbirleri kapsamında tasarrufa gidilecekse ve fahri Kur’an kursları olmasın diyen Arvas, “Başka farklı kalemlerde tasarrufa gidilmesi düşüncesindeyiz. Gerçekten bu fahri Kur’an kursu hocalarımız, kadrolu bir Kur’an kursu hocamızla aynı görevi yapmaktadırlar. Zor şartlarda, en ücra köylerde bile bu görevi icra etmektedirler. Bu sayı aşağı çekilecek ve diğer illere göre Van daha çok sıkıntı yaşayacak bu konuda. Bizim siyasi ve merkezi hükümetimizden talebimiz, bu zor şartlarda eğitim veren eğitimcilerimizin tekrar değerlendirilmesi. Bu sayıyı tekrar aynı sayıya çıkarma talebimiz olacak. Van siyasi, Van milletvekillerimizden bu konuya daha hassas davranmalarını rica ediyoruz.” diye konuştu.

İYİLEŞTİRMEYE GİDİLMELİ
Bin 500 eğitimcinin mağdur olacağını beliren Arvas, “Van il müftülüğümüze başvuruda bulunan bin 500 personel var, bunlardan ne kadar başarı olurlarsa olsunlar 250 kişi seçilecek. Alınamayan vatandaşlar çok üzülecekleri deprem döneminde bile durmadan çalıştırlar, deprem oldu diye bırakmadılar. Bu durumla ilgili yeni bir eğleştirme programına gidilmeli. Maliye bakanlığınca ödenen 24 bin liranın kesilmemesi ve fahri Kur’an kursu hocalarımızın görevine devam etmelerini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ