Van'da Üçüncü Faz Sosyal Destek Yardımlarından kimler yararlanabiliyor? İşte detaylar!

Korona virüs tedbirleri kapsamında iş yeri kapanmış veya işleri durmuş, çay ocağı, manav, kasap, taksici, berber ve kuaför gibi küçük esnaflar, Pandemi Sosyal Destek Programı kapsamında yapılacak olan bin liralık 3’üncü faz yardımla

Van Haberleri 26.04.2020 23:32:16 0
Van'da Üçüncü Faz Sosyal Destek Yardımlarından kimler yararlanabiliyor? İşte detaylar!
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.04.2020 23:32

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Pandemi Sosyal Destek Programı kapsamında yapılacak olan 3’üncü faz yardımlar için 22 Nisan 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı ve 25 Nisan 2020 tarihli Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı onayı ile müracaatlar e- devlet üzerinden başladı. 

1 VE 2’NCİ FAZDA VAN'DAN KAÇ KİŞİ YARARLANDI?
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Pandemi Sosyal Destek Programı kapsamında her hak sahibine bin lira yardımda bulundu. Van’da birinci faz yardımlardan 82 bin kişi, ikinci faz yardımlardan ise 35 bin kişi olmak üzere 117 bin kişi yararlandı. 

VAN'DA 1 VE 2’İNCİ FAZDA NE KADAR YARDIM YAPILDI?
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında düzenli dosyası bulunan ve son 20 yıl içinde bir kez dahi yardım almış olan kişiler de olmak üzere, birinci ve ikinci faz Pandemi Sosyal Destek Paketi kapsamında toplam 117 bin kişiye biner lira yardım verildi. 

Pandemi Sosyal Destek Programı kapsamında 1 ve 2’inci faz ile Van’da dağıtılan yardım miktarı ise 117 milyon lira oldu. 

VAN’DAN KAMPANYAYA NE KADAR DESTEK GİTTİ, VAN’A NE KADAR YARDIM GELDİ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına şu ana kadar Van'dan yapılan ve açıklanmış yardım miktarı 3 milyon lira civarında oldu. 

Sadece Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden Pandemi Sosyal Destek Programı kapsamında, Van'a yapılan 1 ve 2’inci faz yardımların toplamı 117 milyon lira oldu. 3'üncü faz yardımlar ile birlikte Van'a yapılan sosyal destek yardımlarının toplamının 200 milyon lirayı bulması bekleniyor. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve bakanlıklar 2 aylık pandemi tedbirleri sürecinde, 200 milyon lirayı bulan sosyal destek yardımları, Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi ile birlikte Van’a bu kadar kısa süre içerisinde hiçbir sektörün getiremeyeceği büyüklükte bir nakit akışını sağladı.

Gerek sosyal yardımlar, gerekse Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında gelen nakit akışı, ihtiyacını gidermek için Van esnafından yapılan alışveriş ile Van ekonomisine ve ticaret döngüsüne ciddi bir katkı sağladı. 

İŞYERİ KAPANMIŞ VEYA İŞLERİ KÖTÜ GİDEN KÜÇÜK ESNAF DA YARARLANACAK
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Pandemi Sosyal Destek Programı 3’üncü faz yardımları ile ilgili sürecin başladığını ve başvuruların e-devlet üzerinden yapılacağını duyurdu. 

Bu zor günlerde bir nefes olması düşünülerek yapılan 3'üncü faz destek uygulamasında her bir hak sahibi için bin lira verilecek. Devletin sağladığı bu imkandan ihtiyacı olan Vanlılar ve küçük esnaf da faydalanabilecek. 

Bin lira tutarındaki 3’üncü faz yardımdan kimler yararlanabilecek?
- Pandemi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında işyeri kapanan küçük esnaflar, bu dönemin mağduru olan, İşyeri kapanmasa da işleri sıkıntıya giren, işleri iyi gitmeyen, küçük esnaflar, salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi ve temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduğu (gündelik temizlik, inşaat, nakliye, hamaliye ve benzeri işlerde çalışıp iş bulamayanlar: küçük esnaf, berber, kafe, restoran, manav, taksiciler gibi işyeri sahibi olup işyerini kapatmak zorunda kalan ve başka bir gelir etme imkanı bulunmayan, salgın nedeniyle kapanan işyerlerinde çalışanlardan başka bir gelir elde etme imkanı bulunmayanlar vb.) değerlendirilen hanelere yardım yapılabilecektir.

Bin lira tutarındaki 3’üncü faz yardımlardan kimler yararlanamayacak? 
- Bir haneden kendisi veya çocuğu daha önce verilen 1 ve 2’inci faz yardımlardan yararlanmış olanlar
- Kamu işçileri, memurlar, SGK’dan aylık veya gelir alan emekliler, 
- İŞKUR işsizlik ödeneği ile kısa çalışma ödeneği alanlar 

Kaynak:Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ