Van'da seyahat acenteleri destek bekliyor

Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren seyahat acenteleri destek bekliyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Şube Başkanı Cevdet Özgökçe, mağduriyetlerinin giderilmesi ve turizm sektöründe yaşanan sorunlara dikkat

Van Haberleri 30.06.2020 01:32:03 0
Van'da seyahat acenteleri destek bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Şube Başkanı Cevdet Özgökçe, koronavirüs salgınının küresel ticaret  ve dünya ekonomisini de ciddi şekilde etkilediğini belirterek, seyahat acentelerinin destek beklediğini söyledi. Başkan Özgökçe, özellikle turizm endüstrisi, koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında geldiğine dikkat çekti.

“BU SÜREÇ İLE İLGİLİ ÇOK CİDDİ SIKINTILAR YAŞADIK”
Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan TÜRSAB Van Şube Başkanı Cevdet Özgökçe, “Pandemi sürecinden sonra bizler yaklaşık olarak 3 ay ofislerimizi kapattık. Turizmciler, oteller, yeme-içme sektörü gibi bütün paydaşlar iş yerlerini kapattılar. Salgının boyutu zaten gözler önünde. Bu süreç ile ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşadık ve hala yaşamaya devam ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı sadece cirosu 500 bin ve üzerinde olan esnafa 50 bin TL kredi desteği verdi. Bunun için birçok zorlukla karşılaşıyoruz. Doğu Anadolu Bölgesinde şuanda bu ciroyu yakalayabilen 4 firma var. Geri kalan firmalarımız maalesef bu cironun çok çok altında iş yapıyorlar. Çok ciddi sıkıntı çeken esnaflarımız var. Bütün Türkiye’de bu süreç böyle işliyor. Bizlerde ülke ekonomisine %55-60 dolayında destek sunuyoruz. Yaşadığımız sorunlarla ilgili sesimizin duyulmasını istedik ve sosyal medyada bir çalışma başlattık” diye konuştu.

“ESNAFIMIZIN DURUMU İÇLER ACISI”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile TÜRSAB Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya arasında yaşanan sürtüşmenin de kendilerini etkilediğini belirten Başkan Özgökçe, “Turizmciler olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile TÜRSAB Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya arasında yaşanan süreç bizlere de yansıdı. Kültür Turizm Bakanlığı, turizm sektörüne sahip çıkmadı. İşlerimiz yeni yeni açılmaya başladı fakat bütün sektör kan ağlıyor. Çok kötü bir süreçten geçiyoruz. Esnafımızın durumu gerçekten içler acısı. Birçok işletme iş yerlerini açamadı. Turizm sektörü olarak sosyal medyada bir çalışmanın içerisindeyiz. Sesimizin duyulması için bir kampanya başlattık. Odamıza kayıtlı olan bütün esnaflarımız çok ciddi sıkıntılar yaşıyor” dedi.

“TURİZM ESNAFIMA EL ATILMASI GEREKİYOR”
Gözle görülen bir sektör olduklarını söyleyen Başkan Özgökçe, “Turizm sektörü yabana atılacak bir sektör değil. Çünkü ülke ekonomisine direkt etki eden bir sektördür. Hükümetin esnafımıza geri ödemesiz hibe destekleri vermesi gerekiyor. Uzun vadeli faizsiz kredi desteği vermesi lazım, esnafın ayakta kalabilmesi için bunlar şart. Ciddi anlamda turizm esnafına el atılması gerekiyor. Yatırım işletmeleri kolay paralara kurulmuyor. Bugün bir Elite World veya bir Hilton Otelini kurmak kolay değil. Bu tür işletmeleri açmak için ciddi sermaye gerekiyor. Bu tür işletmeler bu süreçte kredilerini ödeyemedi. Bunun için hükümetin bizim sektörümüze el atması lazım. Uzun vadeli faizsiz krediler verilmelidir. Kısa çalışma ödeneğinde de ciddi anlamda sıkıntılar yaşadık. Personelimizin çoğu bundan faydalanamadı. Şartlarımız uymasına rağmen destek alamadık. Şuan önümüzü göremiyoruz. İşlerimiz ciddi anlamda düştü. Vatandaşlarda çekingen davranıyor. Talep şuan çok az. Uçuşlarda da %20 bir talep var” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem