Van'da korona virüsten yaşamını yitiren cumhuriyet savcısı için tören düzenlendi

YENİ TİP KORONA VİRÜS NEDENİYLE HAYATINI KAYBEDEN VAN CUMHURİYET SAVCISI ÖZGÜR KATİP KAYA İÇİN ADLİYE ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENDİ.

Van Haberleri 3.10.2020 19:18:52 0
Van'da korona virüsten yaşamını yitiren cumhuriyet savcısı için tören düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.10.2020 19:18

Yeni tip korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden Van Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya için adliye önünde tören düzenlendi.

Korona virüs vaka sayısının iki kat arttığı Van’da üzücü haberler gelmeye devam ediyor. Van’da görev yapan ve hayvanlara olan sevgisiyle bilinen Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya (56), yaklaşık bir ay önce korona virüse yakalandı. Hastanenin yoğun bakım servisinde 20 gündür tedavi gören Savcı Kaya, bugün korona virüse yenik düşerek hayatını kaybetti. Savcı Kaya’nın ölümü sevenlerini yasa boğdu.

Evli ve bir çocuk babası olan Savcı Kaya için Van Adliye Sarayı önünde cenaze töreni düzenlendi. Savcı Kaya’nın Türk bayrağına sarılı cenazesi Adliye Sarayı önüne getirildi. Kaya’nın özgeçmişinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Kaya’ya rahmet, yakınlarına ise sabır diledi. Başsavcı Dönmez, "Yaklaşık bir buçuk yıldır Van Adliyesinde görev yapmaktayım. Kendisini her zaman yardımsever, çalışkan, başarılı ve özverili kişiliğiyle tanırdık. Savcımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmanın ve edilen duanın ardından Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya’nın cenazesi, memleketi Erzincan’a uğurlandı. Cenaze törenine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Çavuşoğlu, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Emirşah Baştoğ, hakim, savcı ve çok sayıda adliye personeli katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ