Van'da görevden uzaklaştırılan HDP’li meclis üyelerinin yerine kimler görevlendirildi?

İçişleri Bakanlığı kararı ile Çaldıran, Edremit ve Tuşba Belediyelerindeki görevlerinden uzaklaştırılan HDP’li 10 meclis üyesinin yerine 9 memur üye görevlendirildi.

Van Haberleri 8.09.2019 00:48:38 0
Van'da görevden uzaklaştırılan HDP’li meclis üyelerinin yerine kimler görevlendirildi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

İçişleri Bakanlığı tarafından Anayasanın 127. Maddesi 4. Fıkrası ve 5393 Sayılı Belediye Kanununun 45 ve 47. Maddesi gereğinde 9 Ağustos 2019 tarihinde 2, 20 Ağustos 2019 tarihinde ise 8 olmak üzere 10 meclis üyesi görevden uzaklaştırılmıştı. 

Van’ın Edremit, Çaldıran ve Tuşba Belediyelerinde görevden uzaklaştırılan HDP’li 10 Belediye meclis üyesinin yerine memur üyeler görevlendirilmeye başladı. 

Van’ın Çaldıran ilçesinde görevden uzaklaştırılan HDP’li 5 meclis üyesinin yerine 5 memur üye, Edremit İçesinde görevden uzaklaştırılan 4 HDP’li meclis üyesinin yerine 4 memur üye görevlendirildi. 

Tuşba Belediyesi’nde görevden uzaklaştırılan HDP’li meclis üyesinin yerine ise henüz memur üye görevlendirilmedi. 

Görevden uzaklaştırmaların yapıldığı Çaldıran, Edremit ve Tuşba'da HDP’nin meclis grup aritmetiği de değişti. Uzaklaştırmalar ile 3 ilçede HDP’nin meclis üye sayıları eksildi. AK Parti üye sayılarında bir değişiklik olmazken, meclislerde görevlendirilen memur üyeler ile siyasi olmayan meclis üyeleri de görev yapmaya başladı. 

Görevden uzaklaştırılan HDP’li meclis üyeleri, görevlendirilen memur üyeler ve meclis aritmetiğindeki son durum şöyle oldu; 

ÇALDIRAN’DA DEĞİŞEN BELEDİYE MECLİS ARİTMETİĞİ
Çaldıran’da belediye başkanı hariç olmak üzere toplam 25 belediye meclis üyesi bulunuyor. Çaldıran’dan uzaklaştırılan 5 meclis üyesi ile HDP grubunun meclis üyesi sayısı 16’dan 11’e düştü.  Ak Parti grubunun meclis üyesi sayısı ise 9 kişi. Uzaklaştırılanların yerine görevlendirilen memur meclis üyesi sayısı ise 5 oldu.

Çaldıran’da görevden uzaklaştırılan HDP’li meclis üyeleri;  1-Faruk Demir 2-Pınar Demir 3- Necmettin Şahin 4- Hülya Darak 5- Mehmet Sıddık Moraner

Çaldıran’da görevlendirilen memur üyeler; 1- Lütfullah Yılmaz 2- Tahir İsmailoğlu 3-Muhittin Aladağ  4-İbrahim Sevdi  5-Adil Erdem

EDREMİT’TE DEĞİŞEN BELEDİYE MECLİS ARİTMETİĞİ
Edremit’te belediye başkanı hariç olmak üzere toplam 31 belediye meclis üyesi bulunuyor. Uzaklaştırılan 4 meclis üyesi ile HDP Grubu’nun meclis üyesi sayısı 19’dan 15’e düştü. Ak Parti Grubu’nun meclis üyesi sayısı 12 kişi. Uzaklaştırılanların yerine görevlendirilen memur meclis üyesi sayısı ise 4 oldu. 

Edremit’te görevden uzaklaştırılan HDP’li meclis üyeleri; 1-Medeni Özer  2-Savaş Encü  3-Sevinç Şeker  4- Atiye Şen

Edremit’te görevlendirilen memur üyeler; 1- Ercan Karahan 2- Vedat İlli 3- Nevzat İlhan 4-Abdullah Ekinci

TUŞBA’DA DEĞİŞEN BELEDİYE MECLİS ARİTMETİĞİ
Tuşba’da toplamda Belediye Başkanı hariç olmak üzere 31 belediye meclis üyesi bulunuyor. Uzaklaştırılan 1 meclis üyesi ile HDP Grubu’nun meclis üyesi sayısı 20’den 19’a düştü. Ak Parti Grubu’nun meclis üyesi sayısı 11 kişi. Uzaklaştırılan HDP’li meclis üyesi yerine henüz memur üye atanmadı.

Tuşba’da görevden uzaklaştırılan HDP’li meclis üyesi; 1- Ercan Yılboğa

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem