Van'da bu gece deprem olacak mı? Enkaz altında kimse kaldı mı?

Sosyal medya üzerinden deprem olacağı iddiaları, arama kurtarma çalışmaları ve corona virüs iddiaları ilgili yapılan asılsız ve iftira içeren paylaşımlara inanmayın. Van Valiliği resmi olmayan hiçbir açıklamaya halkın itibar etmemesi

Van Haberleri 23.02.2020 23:45:33 0
Van'da bu gece deprem olacak mı? Enkaz altında kimse kaldı mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van’da meydana gelen çığ ve deprem afetleri ile korona virüs hakkında resmi kurumlar ve yetkililer yaptıkları açıklamalar ile kamuoyunu bilgilendiriyor. Halkı kandırmak, korkutmak, infial uyandırmak ve kaos oluşturmak amacıyla resmi kurumların ve kişilerin yaptığı açıklamalar dışında sosyal medya yalancılarına, iftiracılarına ve zırtçılarına inanmayın.

YALAN VE İFTİRA PAYLAŞIMI YAPANLAR HAKKINDA İŞLEM YAPILACAK
Sosyal medyada “Başkale’de enkaz altında kalanlar var” yalanıyla AFAD ve UMKE gibi kurumlar başta olmak üzere devlet ve kurumlar aleyhinde kasıtlı yalan ve iftira atarak paylaşım yapan kişi ve yapılar hakkında gerekli işlemler yapılacak. 

RESMİ KURUMLAR DIŞINDAKİ AÇIKLAMALA İTİBAR ETMEYİN
Sosyal medyada yapılan asılsız paylaşımlar üzerine bir açıklama yayımlayan Van Valiliği enkaz altında hiçbir vatandaşın kalmadığını duyurdu. 

Resmi olmayan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesi gerektiği de vurgulanan Valilik açıklamasında, “Sosyal medyada paylaşılan ve Başkale Böğrüpek mahallesinde enkaz altında kalanlar olduğu iddiası asılsızdır. Enkaz altında kimse kalmamıştır. Bölgede yeteri sayıdaki AFAD ve UMKE ekiplerimiz gerekli çalışmaları yapmaktadır. Mahallede çadır kurulma çalışmaları başladı, ayrıca sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Mahallenin prafabrik okulu depremzede vatandaşlarımızın barınması için kullanılmaktadır. Depremde zarar gören tüm mahallelerimize ulaşıldı. Başkale Kaymakamlığı ve Van İl AFAD’ta kurulan kriz merkezlerinde çalışmalar takip ediliyor. Ayrıca halkımız resmi olmayan hiçbir açıklama ve bilgiye lütfen itibar etmesin” denildi. 

BU GECE VAN’DA DEPREM OLACAK YALANINA İNANMAYIN
Sosyal medyada kötü niyetli ve yasa dışı örgüt sempatizanları tarafından, halkı korkutmak ve kaos çıkarmak için yapılan, “Bu gece Van’da 6’dan büyük deprem olacağı için Valilik vatandaşlardan evlerini boşaltmalarını istedi” şeklindeki iddia da asılsız çıktı. Vanlılar bu tür yalan ve iftira paylaşımlarına inanmasın, ayrıca bu paylaşımları çevresindeki kişiler ile paylaşarak kötü niyetli kişilerin kirli emellerine alet olmasın. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem