Van'da aç kalan kuşlar için “Yem Verme” farkındalığı VİDEO HABER

Van’dan göç etmeyen ve her yerin karla kaplı olması nedeniyle aç kalan kuşlar için vatandaşlar dam ve pencere kenarlarına ekmek kırıntısı ve yem bırakıyor.

Van Haberleri 24.01.2020 17:06:57 0
Van'da aç kalan kuşlar için “Yem Verme” farkındalığı VİDEO HABER
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Göç etmeyerek kışı Van’da geçiren güvercin ve diğer kuşlar, her yerin karla kaplı olması, nehir ve göllerin de buz tutması nedeniyle karınlarını doyurmak için yiyecek bulmakta güçlük çekiyor. Aç kalan Kuşlar, dam, pencere kenarları, hastane bahçe ve cam kenarları gibi alanlara akın ediyor.

Açlıktan ve soğuktan bir kısım güvercin ölümle karşı karşıya kalırken, aç kalan hayvanlara sahip çıkılması için, bazı vatandaşlar evlerinin damlarına, pencere kenarına, bahçeye ekmek kırıntıları ve yem bırakarak kentte farkındalık oluşturuyor. 

Van’da hastanede yaşlı bir hastanın pencere kenarına her sabah ekmeğini bırakarak oluşturduğu farkındalık vatandaşlar tarafından takdir edilirken bu anlamlı sosyal projenin kentte ve Türkiye genelinde uygulanması gerektiği belirtildi.

ZORLU GEÇEN KIŞ AYINDA HAYVANLAR İÇİN NE YAPILMALI
Kuşlar, en az kedi ve köpekler kadar hayatımızın içinde olan hayvan dostlarımızdan. Belki çoğu zaman diğer hayvanlara göre daha az mağduriyet yaşıyor görünseler de, özellikle kış aylarında ve her tarafın karla kaplandığı zamanlarda yiyecek bulma sorunları baş gösteriyor. Kar yağışıyla birlikte tüm yerler karla kaplanıyor ve her şey kar altında kalıyor. Özellikle şehirlerde yaşayan küçük kuşlar için büyük sıkıntı doğuruyor. 

Bunun için herkesin çok basit olarak yapabileceği küçük bir önerimiz var. Herkes bulunduğu yerde ekmek kırıntılarını, ekmek parçalarını ve alabilirse kuş yemlerini pencere kenarlarına, bahçelere, çatılara ve boş alanlara koymak.  Eğer bahçeniz veya balkonunuz varsa küçük bir kap içinde de bunu uygulayabilirsiniz. Üstelik sadece kış aylarında değil tüm yıl boyunca bunu yapabilirsiniz.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler: