Van çekirge istilası ile karşı karşıya mı? 

Korona virüs vakası ile Van –İran sınır kapılarını kapatan Türkiye, İran ve Irak sınırına kadar dayanan çekirge istilası ile karşı karşıya kaldığı iddia ediliyor.

Van Haberleri 12.03.2020 15:57:50 0
Van çekirge istilası ile karşı karşıya mı? 
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Afrika'dan başlayarak büyük bir kıtlığı getirebilecek ve acil durum ilan ettiren 400 milyara yakın çekirgenin İran ve Irak'a gelerek Van sınırına kadar dayandığı belirtildi.

Çekirge sürüsünün güzergahını değiştirerek Türkiye sınırlarına kadar dayanması korkuları da beraberinde getirdi. Dünyada insanlar 2020 yılına büyük felaketler ile başlarken tarihte insanoğlu buna benzer felaketlerle karşı karşıya kalmıştı.

Afrika'da ortaya çıkan çekirge istilası birçok ülkeyi zor durumda bırakırken önce Hindistan'a oradan da Çin'e doğru hareketi bekleniyordu. Çekirge sürüsü yönünü değiştirerek ilk önce Pakistan, oradan da İran ve Irak'a doğru hareket ederek istikametini Türkiye sınırlarına doğru çevirdi.

ÇEKİRGE SÜRÜSÜ TÜRKİYE'YE DOĞRU GELİYOR
Irak'a kadar gelen büyük çekirge sürüleri ülkenin adeta güney kısmını işgal etti. Tarım arazilerine saldıran çekirgeler ekinlere büyük bir zarar verirken durumdan oldukça mağdur olan halk ise çekirgelere karşı önlem alınmasını istedi. Daha önce de Şanlıurfa, Mardin ve birçok ilde benzer görüntülerin yaşanması oldukça korkuttu.

Twitter sosyal medya ağında Türkiye gündeminde yerini alan çekirge istilası vatandaşa korku dolu anlar yaşatıyor. İran- Türkiye sınır kapılarının içinde olduğu Van’da vatandaşlar bir taraftan korona virüsü salgınıyla ilgili tedirginlik yaşarken, diğer taraftan çekirge istilası paylaşım ve bilgileri korkuya neden oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem