Van Çaldıran’ın yeni Kaymakamı Adem Can kimdir?

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Çaldıran Kaymakamlığına Adem Can atandı.  Kaymakam Can hakkında merak edilenler, Kaymakam Adem Can kimdir?

Van Haberleri 15.08.2019 13:23:05 0
Van Çaldıran’ın yeni Kaymakamı Adem Can kimdir?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanması ardından görev yeri değişen 403 mülki idare amirinde biri de Adem Can oldu.  

Aydın Bozdoğan Kaymakamı Adem Can, Van Çaldıran Kaymakamı olarak atandı. Çaldıran Kaymakamı Tekin Dundar ise Mardin Midyat Kaymakamlığına atandı.

ÇALDIRAN KAYMAKAMI ADEM CAN’IN ÖZGEÇMİŞİ
Adem Can, 19 Mart 1982 tarihinde Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde doğdu. İlköğrenimini Sakarya’da, Lise eğitimini Trabzon’da, Lisans eğitimini Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde tamamladı. 

Kamu görevine Maliye Bakanlığında Vergi Denetmen Yardımcısı olarak başladıktan sonra sırasıyla İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığında Dernekler Denetçi Yardımcısı, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığında Uzman Yardımcısı olarak görev yaptı. 

2010 yılında İçişleri Bakanlığı’nca açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanıp Karaman Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. 

Karaman’da valilik stajını, Afyonkarahisar Dinar’da refiklik stajını, Çorum’da da teftiş stajını tamamladı. 

Tokat Artova’da Kaymakam Vekilliği yaptıktan sonra yurtdışı stajı için gönderildiği Amerika Birleşik Devletleri’nde bir yıl süreyle Virginia Tech Üniversitesinde İngilizce dil eğitimi ve Amerikan hükümet sistemi eğitimi aldı. Amerikan Kamu Yönetimi üzerine çeşitli kamu kurumlarında çeşitli incelemelerde bulundu. Bu dönemde aynı zamanda Washington Büyükelçiliğinde Büyükelçilik stajını tamamladı. 

Yurtdışı dönüşü sonrasında sırasıyla Denizli ili Güney, Kale ve Afyon Sandıklı ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı ve Kızılören Kaymakamı iken 31.08.2018 tarih ve 2018/157 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Aydın Bozdoğan Kaymakamlığına atanan Adem Can evli olup, bir çocuk babasıdır.  İngilizce bilmektedir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: