Van Bostaniçi MTAL’dan bir ilk

Van Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kendi öğretmen ve öğrencileri için maske aparatı ve yüz siperliği üretiyor.

Van Haberleri 2.09.2020 18:46:09 0
Van Bostaniçi MTAL’dan bir ilk
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Müdür İbrahim Seçkin yönetiminde bir ilke daha imza attı. Van Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Alan Şefi Alper Görgülü, Müdür Seçkin’in desteğiyle kendi öğretmen ve öğrencileri için maske aparatı ve yüz siperliği ürettiklerini söyledi.

Van Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Alan Şefi Alper Görgülü, öğretmen ve öğrencilerin, maske takmaktan kulaklarının arkasında oluşan yaraları önlemek için maske aparatı ve yüz siperliği ürettiklerini belirtti.

21 Eylül’de yüz yüze açılacak olan eğitim öğretim dönemi için tüm tedbirlerini şimdiden almaya başlayan Van Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğretmen ve öğrenciler için maske aparatı üretimini sürdürüyor.

Van Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Alan Şefi Alper Görgülü, gerektiği takdirde ürettikleri maske aparatı ve yüz siperliklerini sağlık çalışanlarına bağışlayacaklarını açıkladı.

“OKULUMUZDA BİR İLKİ DAHA GERÇEKLEŞTİRDİK”

Konuyla ilgili Van Postası Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Van Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Alan Şefi Alper Görgülü, “Yaklaşık olarak 5 yıldır bu okuldayım. Okul Müdürümüz İbrahim Seçkin’in destekleriyle okulumuzda bir ilki daha gerçekleştirdik. Öğretmen ve öğrencilerimiz için maske aparatı ve yüz siperliği üretiyoruz. Fazla kalanları sağlık çalışanlarının ihtiyacı olursa onlarla paylaşacağız. 3D yazıcıda bunun üretimini yapıyoruz. 1.5 saatte 5 tane maske aparatı üretiyoruz. 5 adet yüz siperliği yapımı ise 2.5 saat sürüyor. Ürettiğimiz ayarlanabilir maske tutucu aparat ile artık maskeler kulak arkalarını rahatsız etmeyecek. Aparatta bulunan bölmeler sayesinde her yaşta kafa boyutuna uygun olarak kullanım imkanı sağlıyor. Buda öğretmen ve öğrencilerimize çok kolaylık sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem