Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, “Üyelerimizin ve halkımızın sağlığı her şeyden önemlidir”

Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, koronavirüs ile ilgili devlet tarafından alınan kararlar ve yapılan uyarıları dikkat alarak uygulamanın, halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, herkesi duya

Van Haberleri 20.03.2020 12:26:11 0
Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, “Üyelerimizin ve halkımızın sağlığı her şeyden önemlidir”
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Berlerler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, koronavirüs ile ilgili devlet tarafından alınan kararlar ve yapılan uyarıları dikkat alarak uygulamanın, halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, herkesi duyarlı olmaya davet etti.

“KORONA VİRÜSE KARŞI DEVLET MİLLET DAYANIŞMASI İLE MÜCADELE EDİYORUZ”
Dünya sağlık örgütü tarafından pandemi olarak açıklanan, Çin’de ortaya çıktığı andan itibaren gerekli tedbirleri alan Türkiye’nin koronavirüs konusundaki çalışmalarını başarılı ve yerinde bulduklarını belirten Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, “Bizlerin de hem vatandaş hem de esnaf olarak aynı duyarlılığı göstermemiz, alınan kararlara uymamız, yapılan uyarılara göre hareket etmemiz büyük önem taşıyor. Yapacağımız en küçük ihmal ile birçok kişinin hayati risk taşımasına neden olabilir. Kendimizi ve sevdiklerimizi korumanın basit yollarını Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca ve yetkililer sürekli açıklıyor. Korona virüs salgını nedeniyle halkımızın sağlığını korumak için sosyal mesafeyi korumak amacıyla devletimizin aldığı kararlar doğrultusunda birçok iş yeri kapanmış, faaliyetlerine salgın hastalık atlatılıncaya kadar ara vermiştir. Bu yönde alınan kararlar ve resmi açıklamalara itibar etmemiz, kaos oluşturulması isin sosyal medya ve farklı mecralarda yayılmaya çalışılan asılsız iddialara itibar etmememiz büyük önem taşımaktadır” dedi.

“İŞYERLERİMİZİN KAPANMASI İLE İLGİLİ KARAR ALINMASI HALİNDE DUYURU YAPILACAK”
Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan kapatma kararlarında berber, kuaför ve güzellik salonlarının yer almadığını belirten Başkan Koç, “Bu karara istinaden ülkemizde ve ilimizde bulunan berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecileri iş yeri kapatma kapsamına alınmamıştır. Bu sebeple esnafımızın hijyene birinci derece uygun oldukları ve sosyal mesafe riski bulunmadığı için çalışmalarında herhangi bir sakınca görülmemiştir. Berberler ve Kuaförler Odası yönetimi olarak süreci ve alınan kararları yakından takip ediyoruz. Sağlığı bizim için öncelikli olan esnafımızla ilgili olarak kurum ve kuruluşlarla istişarelerimizi anlık olarak sürdürüyoruz. Üyelerimizi ilgilendiren bir gelişme veya karar alınması halinde bunu anında paylaşacağız. Aynı zamanda her konuda  ilgili ve çok duyarlı olan Van Valimiz Mehmet Emin Bilmez başta olmak üzere esnafımıza ve halkımıza destek veren belediyelerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

“SAĞLIK BAKANLIĞI UYARILARI HERKES TARAFINDAN DİKKATE ALINMALI”
Sağlık bakanlığı tarafından korona virüs konusunda yapılan uyarıların dikkate alınmasının sürecin başarı ile sonuçlandırılması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Koç, “Üyelerimizden tek isteğimiz özellikle koronavirüs konusunda Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda iş yerlerinde hijyene uygun olarak işlerini icra etmeleridir. Üyelerimiz, korona virüs başta olmak üzere bulaşıcı hastalıklara karşı eldiven, maske, tek kullanımlık havlu ve  sterilize içeren temizlik malzemeleri (kolonya vb.) gibi tedbirlerle kendilerini ve müşterilerini koruyabilirler” dedi.  

“İŞYERLERİMİZİN DEZENFEKTESİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”
İşyeri hijyeninin ve virüslere karşı dezenfekte edilmesinin büyük önem taşıdğına dikkat çeken Başkan Koç, “Üyelerimizin iş yerlerinin dezenfekte edilerek müşterilerine daha sağlıklı ortamda hizmet verebilmeleri için ilimizde 2 firmayla anlaşma yapılmıştır. İş yerlerini çok cüzi bir rakama dezenfekte edebilirler. Gerekli bilgi SMS yoluyla üyelerimize bildirilmiştir. Üyelerimiz diledikleri dezenfekte firması ile dezenfekte işlemi yapabilirler, ancak biz yaptığımız anlaşma ile üyelerimize sadece daha uygun bir seçenek sunmuş olduk.” dedi.

“EDREMİT VE İPEKYOLU BELEDİYESİNDEN DEZENFEKTE DESTEĞİ”
Belediyelerin de dezenfekte çalışmaları olduğunu ifade eden Başkan Koç, “Edremit ve İpekyolu ilçe belediyelerimiz de dezenfekte işlemlerini yapmaktadır, isteyen üyelerimiz belediyelerin dezenfekte programına uygun olarak işyerinin dezenfekte edilmesini de bekleyebilir. Bize destek olan kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür eder, bu sürecin başarılı bir şekilde sürdürülmesi bizlerle birlikte halkımızın göstereceği duyarlılığa bağlıdır” diyerek resmi makamlar tarafından yapılan uyarılara ve alınan kararlara titizlikle uyulmasını istedi.

Sözlerinin sonunda üyelerinin ve halkın sağlığının her şeyden daha değerli olduğunu bilerten Başkan Koç, “Saygıdeğer üyelerimiz bizim için çok önemli olduğunu bilsinler. Yaptığımız ve yapacağımız tüm hizmetler esnafımız içindir. Tüm üyelerimize sağlık ve sıhhatle hayırlı işler diler saygılarımızı sunarız” dedi.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem