Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Koç’tan destek çağrısı

Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, her tedbirde en çok esnafın olumsuz etkilendiğini belirterek, SSK, Bağkur, vergi, elektrik, su, doğal gaza muafiyet gelmesi gerektiğini vurguladı.

Van Haberleri 6.12.2020 20:08:54 0
Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Koç’tan destek çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Koronavirüsten dolayı esnafların zor günler geçirdiğini belirten Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, esnafa nefes aldıracak tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. 

“ESNAF KORANAVİRÜSTEN DEĞİL İŞSİZLİKTEN NEFES ALAMIYOR”

Sosyal medya hesabı üzerinden çağrıda bulunan Başkan Koç, “Her tedbirde en çok esnaf olumsuz etkileniyor. SSK, bağkur, vergi, elektrik, su, doğalgaza muafiyet gelmeli. Mart ayından bu yana pandemiden ve belirli aralıklarla alınan tedbirler ile kapanan yada çalışma saatlerine sınırlama getirilen esnafımız çok zor günler geçiriyor. Tam işlerini yoluna koyacakken yeni tedbirler yine belini büküyor. Tüm tedbirlere harfi harfine uyan ve riayet eden esnafımız bu süreçte destek bekliyor. Bu desteklerin başında faizsiz krediden çok, esnafımız ve yanında çalışanları için nakit desteği verilmeli. Kapalı oldukları dönemde elektrik, su, doğalgaz faturalarından muaf olmalılar ve pandemi sonrası da bu faturalardan vergiler kaldırılmalı. Öte yandan vergi, prim, kredi borçları da faizsiz olarak ertelenmeli. Yeni yapılandırma tekrar görüşülerek, en az 6 ay ödemesiz 60 ay vade olarak yeniden düzenlenmeli. Yüzde 70’i kiracı konumunda olan esnafımıza kira yardımı yapılmalı. Esnaf koranavirüsten değil işsizlikten nefes alamıyor. Esnafımıza nefes aldıracak tedbirlerin alınması gerekli” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem