Van Berber ve Kuaförler Esnafı Odası Başkanı Veysel Koç: Devletin aldığı kararlara saygı duyuyoruz

Van Berber ve Kuaförler Esnafı Odası Başkanı Veysel Koç, berber ve vatandaşa Eldiven, maske ve dezenfekte kurallarına çok dikkat etmeleri mesajı verdi.

Van Haberleri 9.05.2020 16:04:56 0
Van Berber ve Kuaförler Esnafı Odası Başkanı Veysel Koç: Devletin aldığı kararlara saygı duyuyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00

11 Mayısta açılacak berber ve kuaför salonları dezenfekte çalışmalarını yaparak, genel tedbirlerini almaya devam ediyor. Alınan Sağlık Kurulu Kararları ve normalleşme süreci ile alakalı açıklamalarda bulunan Van Berberler ve Kuaförler Esnafı Odası Başkanı Veysel Koç, berber esnafı ve vatandaşa Eldiven, maske ve dezenfekte kurallarına çok dikkat etmeleri mesajı verdi.
Berber ve Kuaförler Esnafı Odası Başkanı Veysel Koç "Coronavirus tedbirleri kapsamında 18 Mart günü itibari ile berber, kuaför ve güzellik salonlarımız, sağlık bilim kurulu kararı ile kapatılması kararı alındı. Biz de bu karara seve seve uyduk. Çünkü hepimiz aile sahibiyiz. Bu hastalığın bizlere bulaşmasını istemedik. Devlette önlemini bundan dolayı aldı zaten." dedi.

KARARA SAYGI DUYUYORUZ VE KARARA UYMAK ZORUNDAYIZ
Herkesin alınan kararlara uyması gerektiğini kaydeden Koç, "3 gün önce de ilgili bakanlıklar ve sağlık kurulu kararı ile berberlerin, kuaförlerin ve güzellik salonlarının açılmasına kararı verildi. Biz bu süreçte işyerlerimizi açmak istemezdik. Esnaflarımız mağdur durumdadır ama hem mağdur hem sağlıkları bozulacaksa bu daha kötü olur. Ramazan Bayramı sürecini atlattıktan sonra açabilirdik. Ama alınan bu karara saygı duyuyoruz ve karara uymak zorundayız." ifadelerini kullandı.

ESNAFIMIZ, DEZENFEKTAN, KOLONYA, ELDİVEN, MASKE VE TEK KULLANIMLIK HAVLU VE ÖRTÜ BULUNDURMASI GEREKİYOR
Van valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez ile yetkili mercilerle görüştüklerini ifade eden Koç, "Esnafımızın da bir an önce iş yerlerini açıp vatandaşlara hizmet vermeyi istiyor. İş yerlerimizdeki önlemleri almaya çalışıyoruz. Valimizin talimatı ile bütün ilçe belediyelerimiz, Van’da bulunan 600 berber, kuaför ve güzellik salonunun dezenfekte işlemlerini yapıyor. Onlara da yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu süreçten sonra bütün esnafımız, dezenfektan, kolonya, eldiven, maske ve tek kullanımlık havlu ve örtü bulundurması gerekiyor. Önümüzdeki uzun bir süre zarfında bu malzemeleri kullanarak müşterilerimize hizmet vereceğiz. Tabi bu hizmeti verirken yine bilim kurulu tarafından alınan kararlara uyacağız." ifadelerini kullandı.

RANDEVUSUZ MÜŞTERİ TIRAŞ EDİLMEYECEK
Bundan sonraki süreçte randevu sistemi le çalışacaklarını anımsatan Koç, Vatandaşlarımızdan isteğimiz gideceği berberinden, kuaföründen ve güzellik salonundan randevu almadan gitmesin. Hem kendi sağlıkları açısından hem de bizim sağlığımız açısından bu çok önemli. Bu konuları esnaf arkadaşlarımıza da paylaşıyoruz ve onları da bilgilendiriyoruz. Esnaf arkadaşlarımızdan da ricamız randevusuz müşteri almasınlar. Zaten birer koltuk boşluk bırakarak müşterilerimizi alacağız. Bekletme salonlarında da asla müşteriyi bekletmeyeceğiz. Hava şartları kötü olursa da sadece bir müşteri içeride bekleyebilecek." dedi.

ESKİ ÇALIŞMA USULÜMÜZÜ DEĞİŞTİRİYORUZ
Esnafların gelen müşterilerini yeni çalışma usulü hakkında bizzat bilgilendirmeleri gerektiğinin altını çizen Koç, "Esnaflarımız gelen müşterileriler alınan yeni kararlar hususunda bizzat bilgilendirmelidir. Çalışma şeklimiz asla eskisi gibi olmayacaktır. Müşterilerin iş yerinde kalabalık bir şekilde oturduğu veya dışarıda kuyruk oluşturduğu eski sahneler kesinlikle yaşanmayacak. Eski günleri unutup yeni bir çalışma statüsüne geçmek zorundayız. Bunu da prensip haline getirmek zorundayız. Müşterilerimizi biz bilgilendireceğiz ve ikna edeceğiz. Müşterilerimiz randevu sistemine ayak uyduramıyor olabilir, bunlara müdahale etmemiz ve gerekli bilgilendirmeyi yapmamız gerekecek. Çünkü alınan kararlara göre hareket etmek zorundayız. Kırmadan, üzmeden, rencide etmeden ve bilgilendirerek müşterilerimize hizmet etmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

BERBER, KUAFÖR VE GÜZELLİK SALONLARI BİR ÜLKENİN IŞIĞI VE AYNASIDIR
Berber ve kuaförlerin bulundukları yerler için çok önemli olduğunu belirten Koç, berber ve kuaförlere şu tavsiyelerde bulundu: "Esnafımız çok fazla bir maliyet gerektirmeyen çamaşır suyu ile iş yerlerini dezenfekte etmelidirler. Bu şekilde hijyen kurallarına uymaya çalışsınlar. Müşteri oturmadan koltuğu iyice temizleyip dezenfekte etsinler. Sonraki müşteriyi almadan önce malzemelerini temizleyip dezenfekte etsinler. Kesinlikle maskelerini çıkartmasınlar. Elbise askılıkları hava alabilecek açık bir yerde olsun. Kapılar devamlı açık olsun. İş yeri devamlı havalandırılsın. Havaların ısınmasına bağlı olarak mümkünse klimaları açmasınlar. Çünkü Sağlık Kurulunda da ifade ettiği gibi klima virüsü barındırır. Eldiven, maske ve dezenfekte kurallarına çok dikkat etsinler. Müşterilerle de fazla temasa girmesinler. Sağlıklarına da dikkat etsinler. Çünkü esnafımız bizim için çok önemlidir." 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem