Van Belediye Başkanları Ayasofya Camii için ne dedi? 

Danıştay’ın, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptalinin ardından değerlendirmelerde bulunan Van Belediye başkanları, kararı olumlu bularak desteklediler.

Van Haberleri 14.07.2020 07:36:17 0
Van Belediye Başkanları Ayasofya Camii için ne dedi? 
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Türkiye Milleti adına karar veren Tük Mahkemesi Danıştay 10. Dairesi’nden çıkan karar ve siyasi iradenin hemen ardından gerekli düzenlemeler yapılarak Ayasofya Cami oldu. Peki, Van Belediye Başkanları Ayasofya için ne dedi? Alınan kararlar Belediye Başkanlarını memnun etti mi? 

Van Belediye Başkanları Ayasofya için ne dedi? Alınan kararlar Belediye Başkanlarını memnun etti mi? işte haberin detayı…

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Şükürler olsun ki Ayasofya Camii ibadete açılıyor. İlk cuma namazı 24 Temmuz'da, Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun.”.

Van Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say, “Ayasofya’nın boynu bükük değil artık, ikini fetih ile özgürlüğüne kavuşmuştur. Ayasofya’nın dirilişi ile “diriliş çağı” başlamıştır. Hayırlı olsun.”

Van Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “Ayasofya'nın dirilişi, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşmasının habercisidir. Ayasofya'nın dirilişi, tüm mazlumların, mağdurların, ezilmişlerin umut ateşinin yeniden alevlenmesidir."

Van İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, “Ayasofya Camii’nin ibadete açılması için Milletimizin arzusuna tercüman olan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Aziz milletimize ve tüm İslam alemine hayırlı olsun.”

Van Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Bir devrim evvela devrimi devirecek Zincirler Kırıldı Ayasofya Açıldı, Ümmetin lideri Recep Tayyip Erdoğan.”

Van Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, “Ayasofya’nın boynu bükük değil artık, ikini fetih ile özgürlüğüne kavuşmuştur. Hayırlı olsun.”

Van Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, “Şükürler olsun. Ayasofya Camii ilk cuma namazı 24 Temmuz'da ibadete açılıyor hayırlı olsun.”

Van Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, “Elhamdülillah Rabbime çok şükür Bugünleri de gördük. Allah senden razı olsun reis.”

Van Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, “Ayasofya Açıldı, hayırlı olsun.”

Van Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, “zincirler kırıldı, Ayasofya açıldı. Lâ Galibe İllâllah.”

Van Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, “Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılmış olması milletimiz için hayırlara vesile olsun.

Saray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Halis Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın paylaşımını alıntılayarak hayırlı olsun dedi.

Van Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Erkan Savar, “Elhamdülillah Ayasofya Camii”

Van Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Çelik, "Ebedîleşen fetih mûcizesinde, her nazarda; Ezelî Muhammedî hikmeti âşikâr görürsün. Dede'nin ferahfezâsıyla kanatlanan cihanda; Ayasofya'dan ezan sesleri yükselince hürsün...Ecdadımızın mukaddes emaneti #AyasofyaCamii... Gözümüz aydın... Hayırlara vesile olsun inşallah..

Kaynak: Van Postası Gazetesi


 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem