Van balığı tezgahları şenlendirecek

Van Balığı (İnci Kefali) tüm ihtişamıyla tezgâhlarda yer almaya devam ediyor. Van ve bölge halkının hem geçim kaynağı hem de vatandaşların sofralarını şenlendiren balık son yıllarda 3 aylık yasak dönemiyle beraber hem nesli çoğalm

Van Haberleri 11.10.2021 22:07:01 0
Van balığı tezgahları şenlendirecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Peki, Van’da ki balıkçı tezgâhlarında genellikle hangi balıklar yer alır ve fiyatları nasıl? 10 yıldır balıkçılık yapan ve kendisine Balıkçı Nuri diye hitap edilmesini isteyen esnaf, Şuan Van Balığı 10 lira, hamsi ve istavrit 15 lira, çupra 40-45 lira civarı dedi. 
“10 GÜNE KADAR BALIKLAR TEZGÂHLARDA YER ALACAK”
İnşallah 10 güne yakın bütün balıklar tezgâhlarda yer alacak diyen Balıkçı Nuri, “ Sezon açıldığında yaklaşık 60-70 çeşit balık satıyoruz. Köpek balığından, somon balığına kadar çok çeşitli balık satışlarımız var. Şuan bazı balıkları tezgâhlarımızda bulunduramıyoruz. Fiyatları yaklaşık 120-130 lira olduğu için. Bu süreçte özellikle çupra, alabalık ve Van balığı getiriyoruz.” şeklinde konuştu. 
Balıkçı Nuri, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; 
“Van Balığımızın sabit bir fiyatı var. Sadece nakliyede sıkıntılar oluyor. Nakliyeye fazla para gidince ister istemez fiyat da yükseliyor. Yasak zamanında kaçak avlanma çok olursa ve üreme döneminde ziyan edersek fiyat yükselir. Geçen yıla göre de fiyatlar uygun. Bu yıl hamsi fiyatı 15 lira ama geçen yıl 20 liraydı. Bu yıl çuprada yükselme oldu. Çupra geçen yıl 30 lira iken şuan 45 lira. Van halkı olarak Van balığını çok seviyoruz. Mesela batıda Karadeniz’de insanlar yılın 12 ayı balık bulamıyor. Ama Van halkı istediği zaman balık bulabiliyor. Evet, 33 aylık yasak dönemimiz var. Buda güzel bir şey. Balığımızın nesli için çok güzel uygulama”
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem