Van-Bahçesaray karayolundaki çığ felaketinin 1. yıldönümü

Van’da 4-5 Şubat 2020 tarihinde düşen çığlar nedeniyle 42 kişinin hayatını kaybettiği Van-Bahçesaray karayolunda, ulaşımın güvenli sağlanması için daha sıkı önlemler alındı.

Van Haberleri 4.02.2021 09:41:57 0
Van-Bahçesaray karayolundaki çığ felaketinin 1. yıldönümü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.02.2021 09:41

Van’da 4-5 Şubat 2020 tarihinde düşen çığlar nedeniyle 42 kişinin hayatını kaybettiği Van-Bahçesaray karayolunda, ulaşımın güvenli sağlanması için daha sıkı önlemler alındı.

Van-Bahçesaray karayolunun 33. kilometresinde bir minibüsün ve iş makinesinin üzerine çığ düşmesi sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin sağ olarak kurtarıldığı olayın üzerinden 1 yıl geçti. Van’dan Bahçesaray’a yolcu taşıyan minibüs ve aynı bölgede karla mücadele çalışması yürüten iş makinesi, 4 Şubat 2020’de 3 bin rakımlı Karabet Geçidi yakınlarında düşen çığın altında kalmış, jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından yoğun kar ve tipiye rağmen köylülerin de yardımıyla yapılan çalışmada minibüsteki 7 kişi sağ kurtarılmış, 5 kişinin de cansız bedenine ulaşılmıştı.

Geçen yıl yaşanan acının tekrarlanmaması için alınan tedbirler kapsamında Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yağışlı günlerde ya da risk olduğu değerlendirilen saatlerde Yukarı Narlıca Mahallesi çıkışında yaptığı demir bariyerlerle yolu trafiğe kapatıyor. Yolun kapalı olduğu günlerde ilçeye ulaşım, Bitlis’in Hizan ilçesindeki alternatif yol üzerinden sağlanıyor. Durumu ağır olan hastalar da Sağlık Bakanlığına bağlı ambulans helikopterin yanı sıra asker ve polis helikopterleriyle il merkezine ulaştırılıyor.

Başkan Sabırlı, faciada ölenleri şiirle andı

Yaklaşık 15 günden bu yana kapalı olan Van-Bahçesaray yolu dün itibarı ile ulaşıma açılarak kontrollü şekilde sivil araçların geçişine izin verilmeye başlandı. Yolun açılmasıyla birlikte AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı, bölgeye giderek faciada ölenleri yad etti.

Geçen sene 4 Şubat Salı günü bölgenin en büyük çığ felaketinin yaşandığını ifade eden Başkan Sabırlı, “Van’dan Bahçesaray’a giden yolcu minibüsümüz bu alanda çığa kapıldı ve o gece geç saatlerde enkaz altında kalan şehitlerimiz ve yaralarımızı çıkarmıştık. 1 gün sonra Çatak ve civar köylerden kar altında kalan diğer şehitlerimizi kurtarmak için çığ alanın bulunduğu bölgeden yaklaşık 15 metre öteden düşen ikinci çığ sonucu toplamda 42 şehidimiz oldu. Bugün 4 Şubat 2021 şehitlerimizin ölüm yıldönümü. Rabbim hepsine gani gani rahmet eylesin. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. İnşallah ahirete intikal eden şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla yad ediyorum. Geride kalan ailelerine de Rabbim sabır ihsan eylesin. Çığdan sonra Bahçesaraylılar bu alana “Kara vadi” diye isim taktılar. Burada çok canımız gitti” dedi.

Başkan sabırlı konuşmasının ardından kendi yazdığı şiiri okuduktan sonra bölgeden ayrıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ