Van AVM; "Yeni markalar ile yolumuza güçlenerek devam ediyoruz"

Kapanma iddialarına karşı bir açıklama yapan Van AVM Yönetimi, mağazaların kapanmasının Van AVM ile bir ilgisinin olmadığını, kapanıyor iddialarının aksine Van AVM’nin bölgesinin en hareketli alışveriş merkezi olmaya devam ettiğini

Van Haberleri 3.08.2019 10:48:37 0
Van AVM; "Yeni markalar ile yolumuza güçlenerek devam ediyoruz"
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Ünlü markaların Van AVM’deki mağazalarını kapatması üzerine Van kamuoyunda “Van AVM Kapanacak, yerine hastane olacak” gibi iddiaların gündeme gelmesi üzerine Van Postası Gazetesi olarak yaptığımız araştırmada 8 ünlü markanın Van AVM’deki mağazasını kapattığını tespit ettik. 

Van AVM yönetimi ile yapılan görüşmede AVM’nin kapanmasının söz konusu olmadığı bilgisine ulaştık. İddiaların ve Van AVM yönetiminin cevabının yer aldığı “Van'ın ilk alışveriş merkezi olan Van AVM kapanıyor mu?” başlıklı haberimizi yayınladık. 

Van AVM Yönetimi haberimiz üzerine Van Postası Gazetesi’ne konuyla ilgili bir açıklama gönderdi. Van AVM Yönetimi’nin gönderdiği açıklamada; 

“Sadece Van’ın değil bölgenin en büyük özel sektör yatırımı olan Van AVM, açıldığı günden bu yana yakaladığı ivmeyi kararlılıkla sürdürüyor. Sektöründe Avrupa'nın en büyük üretim kapasitesine sahip Zen Pırlanta ile Alaçatı Muhallebicisi Van AVM’nin yeni markaları oldu. Son 6 ayda İranlı ziyaretçi sayısında 2018 yılı aynı dönemine göre yüzde 38’lik bir artış yakalayan Van AVM’de ciro artışı yüzde 20’nin üzerinde gerçekleşti.

Van’ın yanı sıra çevre illerden gelenlerin de yoğun ilgi gösterdiği Van AVM, bölgenin cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Dünya genelinde ve Türkiye’de yaşanan sıcak gelişmelerin piyasalardaki olumsuz yansımalarına rağmen; Van AVM kurulduğu günden bu yana devam eden ivmesini artırmayı başardı. Son 6 ayda gerçekleşen ciro artışı, 2018 yılı aynı dönemine göre yüzde 20’yi aştı. Ciro artışında İranlı ziyaretçilerin yoğun ilgisi de etkili oldu.  İranlılar’ın sayısı aynı dönemde yüzde 38 artış gösterdi. 

TÜRKİYE’NİN LİDER PIRLANTA MARKASI VAN AVM’DE
Van AVM’nin ticari başarısı Türkiye’nin en güçlü markalarının da ilgisini çekmeye devam ediyor. Son olarak Avrupa'nın en büyük üretim kapasitesine sahip, Türkiye’de sektörünün lider markası Zen Pırlanta ile kendine has mimarisi ve Ege’ye has tatlarıyla yiyecek sektörünün en hızlı büyüyen markalarından Alaçatı Muhallebicisi Van AVM’de mağaza açtı. 

KAPANANLARIN YERİNE ÇOK DAHA GÜÇLÜ MARKALAR GELİYOR
Kapanıyor iddialarının aksine Van AVM bölgesinin en hareketli alışveriş merkezi olmaya devam ediyor. Her AVM’de olduğu gibi Van AVM’de de çeşitli nedenlerle kapanan mağazalar olmakta, yerine yenileri açılmaktadır. Kapanan mağazalar, konkordato ilan etmiş, iflas etmiş mağazalar ve yerlerine yeni ve daha güçlü markalar açılmıştır. Özetle hiçbirinin kapatılmasının Van AVM ile ilgisi yoktur” denildi. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem