Van AFAD Müdürü Körpeş, “Afet yönetimi zor ama imkansız değildir”

Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ali İhsan Körpeş, acil durum ve afet yönetiminin zor ama imkansız olmadığını söyledi.

Van Haberleri 3.04.2021 14:29:39 0
Van AFAD Müdürü Körpeş, “Afet yönetimi zor ama imkansız değildir”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.04.2021 14:29

Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ali İhsan Körpeş, acil durum ve afet yönetiminin zor ama imkansız olmadığını söyledi.

Kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Van AFAD Müdürü Körpeş, yapılan ve yapılacak çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. AFAD Müdürü Körpeş, AFAD teşkilatının sadece müdahale aşamasında değerlendirilmemesi gerektiğini, afet öncesi ve sonrasında da önemli bir rol oynadığını belirtti. AFAD teşkilatının afet yönetimi konusunda yetkin olduğunu ifade eden Müdür Körpeş “Afet yönetimi zor bir iştir. Her hangi bir kurumda normal bir yönetim sergileyebilirsiniz ama kaotik bir ortamda bu yöntemi sergilemek bu kadar kolay olmayabiliyor. Çünkü beklentiler çok faklı oluyor, insanlar normal davranış şekillerini afet sırasında sergileyemiyorlar. Bu da gayet doğaldır. Depremde kişinin en yakını enkaz altında kalmışsa bu kişiden normal bir tavır sergilemesini beklemek mümkün değildir. Afet yönetimi zor ama imkansız değildir. Afet yönetimi düzgün bir şekilde yapmak istiyorsak ilk etapta tatbikatlar vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Van’daki STK’lardan destek alacağız”

Daha önce Van’da AFAD ekiplerine sivil toplum kuruluşu desteğinin olmadığını ama yapılacak bir çalışma kapsamında STK’lardan da destek alacaklarını dile getiren Körpeş, “Van’da Türkiye afet müdahale planı çerçevesindeki arama kurtarma çalışma grubundaki sivil toplum kuruluşu desteği yok. Bununla alakalı bir çalışma başlattık. Bunun için sivil toplum kuruluşlarıyla konuştuk. Bu çalışmalar kapsamında 13 sivil toplum kuruluşuna ulaştık. Bu hafta itibariyle ilk eğitimlerimizi de verdik. 27 kişiye verilen eğitimlerimiz çok verimli oldu. Bizler eğitimlerimiz kapsamında bu sayıyı artıracağız. Bu yıl içerisinde STK’larımızla eğitimlerimizi tamamlayacağız. 2022 yılının başında 13 STK’mız bizimle akredite olacak ve 20 kişilik ekipleriyle 260 kişilik bir grubu, arama kurtarma faaliyetlerinde kullanabilir olacağız. Bu sayı dalga dalga büyüyecektir” dedi.

“AFAD gönüllülük sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmaktadır”

AFAD Gönüllülük Projesi konusunda da bilgi veren Körpeş, “AFAD gönüllüsü, tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir. AFAD gönüllülük sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmaktadır. Başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecektir” şeklinde konuştu.

Öte yandan, programa katılan gazeteciler de e-devlet üzerinden AFAD Gönüllülük Projesine başvuruda bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ