Van Valisi Ozan Balcı, Sporcu Fabrikasını açtı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Valilik ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Sporcu Fabrikası hizmete başladı.

Van Haberleri 9.02.2024 15:07:00 0
Van Valisi Ozan Balcı, Sporcu Fabrikasını açtı
Tarih: 09.02.2024 15:13 Güncelleme: 09.02.2024 16:01

Van’ın İpekyolu ilçesinde yaptırılan Sporcu Fabrikası, resmi açılışla hizmete başladı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, il protokolü ile birlikte sporcu fabrikasını gezerek, sporcular ve antrenörlerin çalışmalarını izledi.van spor fabrikası

İpekyolu ilçesi Van Şehir Stadyumu arkasında yapılan ve 3 bin  sporcunun faydalanacağı fabrika; 5 kapalı spor salonu, 1adet taekwondo salonu, 1 adet judo salonu,1 adet masa tenisi salonu, 1 adet fitness salonu, 1 adet step aerobik salonu, 1 adet satranç ve dart salonu, 2 adet derslik, 2 adet eğitmen odası, 2 adet seminer odası, doktor odası, güvenlik odası ve sosyal donatılardan oluşuyor.

 

Çok amaçlı spor salonunu gezerek, masa tenisi oynayan Vali Balcı, gençlere çok kıymet verdiklerini belirterek, “Gençlerimizin sağlıklarını önemsiyoruz. Gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmeleri için devletin, milletin imkanlarıyla bu salonu yaptık. Çok güzel bir salon oldu. Gençlerimiz, çocuklarımız yaz kış burada spor yapacak. Bunun dışında spor yatırımlarımız devam ediyor. 22 adet kapalı spor salonunu bitiriyoruz. İlçelerimize 13 adet yüzme havuzu yapıyoruz. Okullara 300 voleybol-basketbol sahası yaptık. İlimizde 75 halı saha yapıyoruz Okullarımıza 50 milyon TL spor malzemesi desteği verdik. Okullara folklor ekipleri kurduk. 13 ilçemize basket, voleybol, tenis kortu ve halı sahadan oluşan açık spor tesisleri yatık. Bu sporcu fabrikasının yapımında katkısı olan Gençlik ve Spor Bakanlığımız başta olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.


Anahtar Kelimeler: Valisi Balcı Sporcu Fabrikasını
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem