Van Valisi Balcı'nın Önderliğinde 150 Bin Öğrenciye 260 Bin Kitap Dağıtıldı

Van'da öğrencilere 260 bin kitap sevinci.

Van Haberleri 17.09.2024 10:03:00 0
Van Valisi Balcı
Tarih: 17.09.2024 10:06

Van'da, Vali Ozan Balcı öncülüğünde yürütülen Kitap Van Projesi kapsamında, 150 bin öğrenciye ulaştırılmak üzere 260 bin kitap temin edildi. Proje, kentin eğitim hayatına büyük katkılar sunuyor.

ÖĞRENCİLERE KİTAP YAĞMURU

Kitap Van Projesi ile Van'a 4,5 milyon kitap kazandırılırken PTT Kitap Projesi de hız kesmeden devam ediyor. Bu girişimle şu ana kadar 150 bin öğrenciye, PTT aracılığıyla toplam 260 bin kitap ulaştırıldı. Vali Ozan Balcı'nın başlattığı bu projeler, kitap dostu Van imajını pekiştiriyor.

PTT KİTAP PROJESİ IŞIK SAÇIYOR

PTT Kitap projesi kapsamında, kitapvan.gov.tr adresinden talepte bulunan 150 bin öğrenci, PTT memurları aracılığıyla istedikleri kitaplara kavuşuyor. Van Valifi Ozan Balcı'nın destek verdiği ve öğrencilerin adreslerine kadar kitapların teslim edildiği proje, büyük takdir topluyor.

ÖĞRENCİLERİN KİTAPLA BULUŞMASI

Van Valiliği, yarışmalar düzenleyerek en çok kitap okuyanları ödüllendiriyor. Kültür müdürlüğü bünyesindeki kütüphaneler aracılığı ile okurlar, binlerce başlığa ücretsiz erişim sağlayabiliyor. Öğrenciler, düzenlenen etkinlikler sayesinde farklı kitaplara erişebiliyor ve okuma alışkanlığı kazanıyor.

EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Van Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve PTT Kargo işbirliğiyle yürütülen projeler, öğrencilerin kitaplara daha kolay ulaşmalarını sağlıyor. Eğitim alanındaki bu ve benzeri çalışmalarla dikkat çeken Van Valisi Ozan Balcı, okuma oranını artırmak için eğitime olan desteğini sürdürüyor.

VALİ BALCI'DAN EĞİTİM HAMLESİ

Kitap Van Projesi Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret eden Ozan Balcı, proje koordinatörü Gökhan Arslan'dan bilgi aldı. Vali Balcı, "PTT kitap projesi tüm hızıyla devam ediyor. Öğrencilerimize yılda bir saat kitap okuma etkinliği yapılacak ve 4 büyük kitap okuma yarışması düzenlenecek. En çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirilecek" şeklinde projenin önemini vurguladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi