Van Valisi Balcı'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Van Valisi Dr Ozan Balcı'dan 23 Nisan'da geleceğin emanet edildiği çocuklara armağan olan özgürlük mesajı.

Van Haberleri 23.04.2024 09:06:00 0
Van Valisi Balcı
Tarih: 23.04.2024 09:12

Vali Ozan Balcı, Türk milletinin önemli günlerinden biri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş yıl dönümünü ve çocuk bayramını kutlayan Balcı, bu özel günün anlam ve önemi üzerine vurgular yaptı.

MECLİSİN KURULUŞUNUN 104. YILINA VURGU

Mesajında, Meclisin 104. yıl dönümünü hatırlatan Vali Balcı, "Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. 23 Nisan 1920 tarihinin, milletin iradesinin bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün en büyük garantisi olduğunu gösteren bir gün olduğunu" dile getirdi.

ÇOCUKLARA ARMAĞAN VE EĞİTİMDEKİ GELİŞMELER

Ayrıca Balcı, 23 Nisan'ın çocuklara bayram olarak armağan edilmesinin, çocuklara duyulan güvenin ve onlara verilen değerin göstergesi olduğunu ifade etti. Devletin ve kişinin çalışmalarına değinen Vali, Van'da gerçekleştirilen eğitim odaklı yatırım ve projelerden bahsetti. Yapılan anaokulları, kütüphaneler, spor salonlarının yanı sıra yüzme havuzları ve kültür merkezlerinin çocukların gelişimi için büyük önem taşıdığını belirtti.

GELECEĞİN TEMİNATI ÇOCUKLAR

Geleceğin teminatı çocuklara hitaben Vali Balcı, "Sizlerden beklentimiz, sorumluluklarınızın bilincinde olup ülkemizi muasır medeniyet seviyesine taşıyacak kadar çok çalışmanız ve bilgi, bilim, teknolojiyi iyi ve yerinde kullanmanızdır" dedi.

MÜCADELENİN KAHRAMANLARINA MİNNET

Son olarak Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelenin kahramanlarını anarak, bu özel günü kutladı ve bütün vatandaşlara sevgi ve saygılarını iletti. Vali Balcı'nın bayram kutlaması mesajı, tüm Türkiye'de coşku ve umutla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem