Van Valisi Balcı'dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı: 'Şehitlerimiz Emanetine Sahip Çıkıyoruz'

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferinin 110. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Van Haberleri 18.03.2025 00:30:00 0
Van Valisi Balcı
Tarih: 18.03.2025 00:33 Güncelleme: 18.03.2025 01:27

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferinin 110. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Milli Gururumuzun 110. Yılı

Vali Balcı, mesajında Çanakkale Deniz Zaferi'nin Türk milleti için taşıdığı anlamı vurgulayarak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin canı pahasına düşmana geçit vermediği 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferimizin 110. yıldönümünü millet olarak gurur ve heyecanla yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

İstiklal İçin Feda Edilenler

Çanakkale'nin, Türk milletinin istiklali uğruna neleri feda edebileceğinin en bariz göstergesi olduğunu belirten Vali Balcı, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum.” sözlerinin vücut bulduğu bu zafer, insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Tarihten silinmek istenen bir milletin, kısıtlı imkânlarla büyük bir iman, muazzam bir azim ve sarsılmaz bir kararlılıkla kazandığı bir başarıdır." dedi.

Çanakkale Ruhu Milli Mücadelede Yaşadı

Çanakkale'de ortaya konulan ruhun, milli mücadelede de kendini gösterdiğini ve milletin nihai zafere ulaştığını vurgulayan Vali Balcı, "Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Anıyoruz

Vali Balcı mesajının sonunda, bağımsızlığın, özgürlüğün ve birlik beraberliğin simgeleri olan şehitleri saygı ve minnetle anarak, "Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 110. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete irtihal eden kahramanlarımızı, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ