Van Valisi Balcı ve Milletvekili Türkmenoğlu: 'Tarihi Horhor Camii Canlanıyor!'

Horhor Camii'nde son aşamaya gelen restorasyon çalışmaları, Ulu Camii'de devam ediyor.

Van Haberleri 29.08.2024 16:41:00 0
Van Valisi Balcı ve Milletvekili Türkmenoğlu:
Tarih: 29.08.2024 17:12 Güncelleme: 29.08.2024 17:18

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Valisi Ozan Balcı ve AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Eski Van Şehri'nde restore edilen tarihi Horhor Camii'nde ve Ulu Cami'de incelemeler yaparak, restorasyon çalışmalarının son durumu hakkında bilgi aldılar. Valilik tarafından koordine edilen projelerin, tarihi mirası koruma ve yeniden canlandırma amacı taşıdığı, ayrıca caminin ibadete açılması için hazırlıkların son aşamalarına gelindiği açıklandı.

VALİ VE MİLLETVEKİLİ İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Balcı ve Milletvekili Türkmenoğlu, Caminin iç ve dış yapısını ayrıntılı olarak incelediler ve yetkililerden yapılan restorasyon hakkında bilgi aldılar. Vali Balcı çalışmaların önemi üzerinde durarak, tarihi yapıların kültürel mirasın bir parçası olduğuna ve gelecek nesillere aktarılmasının hedeflendiğine dikkat çekti.

 

VALİ BALCI ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Incelemeler sırasında Vali Balcı, cami çevresindeki çocuklarla da zaman geçirerek onlara kitap hediye etti ve okumanın önemi üzerine sohbet etti. Vali, geleceğin gençlerin ellerinde şekilleneceğini ve kitap okumanın hayal gücünü geliştireceğini vurguladı.

 

ESKİ VAN ŞEHRİ'NİN TURİSTİK CAZİBESİ ARTACAK

Eski Van Şehri'nin tarihi dokusu ve benzersiz mimarisi, yerli ve yabancı turistler için büyük ilgi odağı olmuş durumda. Horhor Camii'nin restorasyonunun tamamlanması, bölgenin turistik cazibesini artıracak ve Van'ın tanıtımına değerli katkılar sunacak. Vali Balcı, caminin açılışının netleştiği zaman tüm halkı bu anlamlı gün için davet ettiğini ifade etti.

 

VAN'IN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASI GÜÇLENECEK

Vali Ozan Balcı'nın Horhor Camii'ndeki inceleme ziyareti ve çocuklarla yaptığı etkinlik, tarihi mirasa sahip çıkma bilincini güçlendirmeye ve genç nesillere kitap okuma alışkanlığı aşılamaya yönelikti. Van'ın tarihi ve kültürel değerlerinin korunması adına yapılan bu tür etkinliklerin, kentin kültürel zenginliğini daha da güçlendireceği bekleniyor.

VAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: HORHOR CAMİİ AÇILIYOR

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Vali Ozan Balcı ve Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'nun, Eski Van Şehri'nde Valiliğin koordinasyonunda yapılan restorasyon çalışmalarını incelediği ve yakın zamanda ibadete açılacak Horhor Camii'nde bulundukları belirtildi. Açıklamada, Vali Balcı'nın çocuklarla bir araya gelerek onlara kitap hediye ettiği ve fotoğraf çekildiği de ifade edildi.

 

VAN'IN TARİHİ ULU CAMİİ RESTORASYONU DEVAM EDİYOR

Vali Balcı ve Milletvekili Türkmenoğlu'nun, Eski Van Şehri'nde bulunan ve yaklaşık 750 yıllık tarihe sahip Ulu Camii'nde sürdürülen restorasyon çalışmalarını inceledikleri açıklandı. Vali Balcı restorasyon faaliyetlerinin hızla devam ettiğini, tarihi han ve Miri Ambarı gibi yapıların restorasyonunun da sürdüğünü belirtti. Süleyman Han Camii restorasyonunun tamamlandığını ve ibadete açıldığını aktararak, bütün çalışmaların Van'ın kültürüne, turizmine ve tarihine önemli katkılarda bulunacağını kaydetti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem