Van Valisi Balcı, Sahil Yolu'nun açılış tarihini açıkladı

Turizm kenti olma yolunda hızla ilerleyen Van'a değer katacak en önemli projelerden biri olan Sahil Yolu projesi sonunda tamamlanıyor. Vali Balcı, açılış tarihini açıkladı...

Van Haberleri 9.11.2023 15:20:00 0
Van Valisi Balcı, Sahil Yolu
Tarih: 09.11.2023 15:33 Güncelleme: 09.11.2023 16:23

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Uzun yıllar Vanlıların hayalini süsleyen ancak bir türlü projelendirip yapılamayan sahil yolunda mutlu son yaklaşıyor. 

Sahil yolunda incelemelerde bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı yaptığı değerlendirmede, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ve bir ay içerisinde sahil yolunun hizmete açılacağını söyledi. 

 

 

Van Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

BİR AY İÇERİSİNDE HİZMETE AÇILACAK

"Van Sahil Yolunda Çalışmalar Hızla Sürüyor, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Ozan Balcı, hummalı çalışmanın yürütüldüğü 12 kilometrelik Sahil Yolu ve 1100 dönümlük rekreasyon alanında incelemelerde bulunarak, yolun 1 ay içerisinde hizmete açılacağı söyledi.

Valimiz;  Vanımızın imarı, ihyası, inşası, Vanlı hemşehrilerimizin huzur ve esenliğine katkı sunmak için canla başla bütün arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Vanlıların en büyük hayallerinden olan Van Sahil Yolu projesinde bu çalışmalarımızdan biri.

Yoldaki çalışmaları yerinde inceledik. Çalışmalar tüm hızıyla ilerliyor. İnşallah Sahil Yolumuzu 1 ay içerisinde tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetin açacağız. Sahil Yolu Van Gölü’nün gerdanlığı olacak.

1100 dönümlük rekreasyon alanları, 12 kilometrelik sahil yolu, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları çok güzel oldu.

Sadece Sahil Yolu değil Eski Van Şehrini de ayağa kaldırma çalışmalarımız sürüyor. Eski Van Şehrini kültür, turizm ve ekonomi merkezi yaptığımızda, Sahil Yolunu da açtığımızda Vanımız çok güzel, kıymetli bir alana kavuşacak. Hayırlı uğurlu olsun." 

 

 

ESKİ VAN ŞEHRİ AYAĞA KALDIRILIYOR

Eski Van Şehri'nde çalışmalar ile Sahil Yolunun bir birini tamamlayacağının altını çizen Vali Balcı, “Sadece Sahil Yolu değil, Eski Van Şehrini de ayağa kaldırma çalışmalarımız sürüyor. Eski Van Şehrini kültür, turizm ve ekonomi merkezi yaptığımızda, Sahil Yolunu da açtığımızda Van’ımız çok güzel, kıymetli bir alana kavuşacak. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Haber Kaynak : Van Postası Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem