Van Valisi Balcı: 'Kültür Adası İçin Son Tuğlayı Koyuyoruz'

Van'a Yeni Kültür Adası: Halk ve çocuk kütüphanesi inşası devam ediyor.

Van Haberleri 11.03.2024 22:30:00 0
Van Valisi Balcı:
Tarih: 11.03.2024 22:34 Güncelleme: 11.03.2024 22:39

Van kentinin yeni bir hizmete kavuşma süreci hızla devam ediyor. Kültürel ve eğitimsel gelişime büyük katkılar sağlamayı hedefleyen yeni il halk kütüphanesi ile çocuk kütüphanesinin inşaat aşamaları ilerliyor. Bu kapsamda, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, devam eden inşaat alanını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve ilerleme durumunu yerinde gözlemledi.

VALİ BALCI İNŞAAT SAHASINI İNCELEDİ

Vali Balcı'nın inceleme ziyareti sırasında kütüphanelerin ilki bileşenleri ve kapsamı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Van'a kültür ve turizm açısından yeni bir soluk getirecek olan bu proje; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçiriliyor. Vali Balcı, tamamlandığında kütüphanelerin sadece Van halkına değil, özellikle çocuklara, sanat ve okuma kültürü açısından büyük kazanımlar sağlayacağını ifade etti. Yeni kütüphaneler, aynı zamanda bir Kültür Merkezi'nin de temelini atarak, Van'ı bir kültür adasına çevirecek.

VAN'DA KÜLTÜR VE EĞİTİM ATILIMLARI

Vali Balcı konuşmasında, Van ilinin kültürel ve eğitimsel anlamda atılım içerisinde olduğunu ve bu projenin Van'ın zaten var olan kültürel yapısına bir tuğla ekleyeceğini belirtti. Geleceğin teminatı olan çocukların okuma alışkanlığının yanı sıra, akademik başarılarına da katkı sağlamak amacıyla 10 adet bebek-çocuk kütüphanesi daha inşa ettiklerini ve kullanıma açmak için gün saydıklarını dile getirdi. Eski bir endüstri meslek lisesinin dönüştürülmesi ve İpekyolu'nda yeni bir kütüphanenin yanı sıra, Fidanlık ve Edremit bölgelerine kütüphaneler kazandırıldığını ekleyerek, kent genelinde 300 okula yeni kütüphane kurulduğunun altını çizdi. Kitap alımıyla da desteklenen bu kapsamlı eğitim ve kültür hamlesiyle Van'ın Türkiye'de öne çıkan şehirler arasına gireceğini vurguladı. Vali Balcı, projenin her aşamasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem