Van Valiliği Eylem, Gösteri ve Yürüyüş Yasağı Süresi Uzatıldı!

Van Valiliği tarafından dün getirilen 5 günlük gösteri ve yürüyüş yasağı, 2 gün daha uzatılarak 7 güne çıkarıldı.

Van Haberleri 4.06.2024 20:44:00 0
Van Valiliği Eylem, Gösteri ve Yürüyüş  Yasağı Süresi Uzatıldı!
Tarih: 04.06.2024 20:53 Güncelleme: 04.06.2024 21:07

İLK AÇIKLAMADA 5 GÜNLÜK YASAK

Van Valiliği, Van kentinde planlanan gösteri ve yürüyüşlerin beş gün süreyle yasaklandığını bildirdi. Kamuoyuyla yapılan ilk paylaşımda, bu kararın kişisel ve kamu güvenliğini koruma, kamu düzenini sağlama, milli güvenliği teminat altına alma ve suç işlenmesini önleme gibi amaçlarla alındığı ifade edilmişti.

İLK AÇIKLANAN 5 GÜNLÜK YASAK 7 GÜNE ÇIKARILDI

Söz konusu gösteri ve yürüyüş yasağına ilişkin güncel gelişme ise Van Valiliği'nden geldi. Valilik, halkın can ve mal güvenliğini temin, suç önlenebilirliği ve kamu düzeninin sürdürülmesi gibi nedenlerle 5 günlük yasağı 2 gün daha uzattığını açıkladı.

VAN VALİLİĞİNİN RESMİ AÇIKLAMASI

Valilik, yapmış olduğu yazılı açıklamada, eylemlerin anayasal sınırlar içinde kalması gerektiğini ve yasağın il sınırları içerisinde 03.06.2024-09.06.2024 tarihleri arasında geçerli olacağını bildirdi. Eylemlerin yürüyüş, açık hava ve kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, oturma eylemi, çadır ve stant kurulması, imza kampanyası, bildiri-broşür dağıtımı gibi çeşitli biçimlerdeki faaliyetler üzerinde etkili olacağı vurgulandı.

KISITLAMANIN DEVAMI KARARI

Van Valiliği'nin yapmış olduğu son duyuruda, önceden belirlenen beş günlük yasak süresinin iki gün daha uzatıldığı ve kentteki huzurun devamı için gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi. İlgili kanunlar doğrultusunda, halkın can ve mal güvenliğinin korunması adına alınan kararın vatandaşlar tarafından dikkate alınması gerektiği hatırlatıldı.

VALİLİKTEN YAPILAN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada; "Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu bağlamda, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla; Van ili coğrafi sınırları içerisinde 03.06.2024-09.06.2024 tarihleri arasında (7) gün süre ile 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetler 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda yasaklanmıştır." denilmişti.

Van Valiliği, 5 günlük yasağın 2 gün daha uzatıldığını duyurdu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ