Van Valiliği 5 Günlük Gösteri Yasağı İlan Etti: Giriş ve Çıkışlara Denetimli Kısıtlama

Van'da 5 günlük gösteri ve toplantı yasağı.

Van Haberleri 9.10.2024 19:51:00 0
Van Valiliği 5 Günlük Gösteri Yasağı İlan Etti: Giriş ve Çıkışlara Denetimli Kısıtlama
Tarih: 09.10.2024 19:54 Güncelleme: 09.10.2024 20:28

VAN VALİLİĞİ'NDEN ÖNEMLİ KARAR: GÖSTERİ VE TOPLANTILARA 5 GÜN SÜREYLE YASAK!

Van Valiliği, kamu düzeni ve güvenliğini sağlama amacıyla bazı önemli kararlar aldı. Yapılan duyuruda, başka illerden gelerek Van'ı geçiş güzergahı olarak kullanmak isteyen ve belirli eylemlere katılma ihtimali bulunan kişilere yasak getirildiği ifade edildi. Ayrıca, izin almayanlar dışında gösteri yürüyüşleri, açık ve kapalı alan toplantıları, basın açıklamaları gibi bir dizi faaliyete 5 gün süreyle sınırlama getirildi.

EYLEMLERE SINIRLAMA GETİRİLDİ

Valilik, anayasal ve yasal sınırlamalar doğrultusunda hareket ederek, terör örgütlerinin planlarının önlenmesi, milli güvenliğin korunması ve suç işlenmesinin engellenmesi adına böyle bir adım attıklarını duyurdu. Bu kapsamda, 09-13 Ekim tarihleri arasında Valilik ve Kaymakamlık onayı olmaksızın düzenlenecek etkinliklere yasak getirildi. Bu etkinlikler arasında gösteri yürüyüşleri, oturma eylemleri, çadır kurma, anket yapma, imza kampanyaları ve bildiri dağıtma faaliyetleri bulunuyor.

YASAKLAMA KARARI ALINAN ETKİNLİKLER VE YASAL DAYANAK

Alınan kararın yasal dayanağı, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu. Van Valiliği, alınan kararının ardından yapılacak denetimlerle, yasak kapsamındaki faaliyetlerin takibini ve kısıtlamaların uygulanmasını sağlayacak.

VAN GÜZERGAHINI KULLANMAK İSTEYENLERE İZİN VERİLMEMESİ KARARI

Valilik, belirtilen tarihlerde, il ve ilçelerden veya çevre illerden bireysel veya toplu olarak Van'a giriş çıkışları ve geçişlerine izin verilmemesi kararı alındığını duyurdu. Bu karar, kanuna aykırı eylemlere katılması muhtemel kişi veya grupların engellemesini amaçlıyor.

Vallilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

"Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu bağlamda, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla; Van ili coğrafi sınırları içerisinde 09.10.2024-13.10.2024 tarihleri arasında (5) gün süre ile, Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetler 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda yasaklanmıştır.

Belirtilen tarihler arasında, ilçelerimizden veya çevre illerden bireysel veya toplu olarak veya ilimiz güzergâhını kullanarak, her türlü kanuna aykırı eylem etkinliğe katılım sağlanmasının önlenmesi amacıyla, kanuna aykırı eylem/etkinliklere katılması muhtemel şahıs/şahıslar/grup/grupların 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesinin (c) fıkra hükümleri gereğince ilimiz ve ilçelerimizden giriş ve çıkışlara, buralardan bireysel veya toplu olarak çıkışlarına ve bu kapsamda belirtilen yere geçişler için başka illerden gelerek ilimiz güzergâhının kullanılmasına İZİN VERİLMEMESİ kararı alınmıştır."

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem