Vali Mehmet Emin Bilmez, 'Van Gölü kirlenmesin mavi kalsın'

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva, Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri Van Gölü İçin yürüdüler. 

Van Haberleri 6.10.2019 16:00:33 0
Vali Mehmet Emin Bilmez, 'Van Gölü kirlenmesin mavi kalsın'
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, göldeki kirliliğe dikkat çekmek için 500 kilometre yol yürüdüler. Van Gölü için bir adım da sen at etkinliğine Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’de katıldı. 

Burada bir konuşma yapan Bilmez, “Van TSO ve Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından Van Gölü kirliliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan”Van Gölü İçin Bir Adım da Sen At”kampanyasının final etabına katıldık. Gönüllülerle Van Gölü için yürüdük. Büyük bir değer olan göle sahip çıkalım. Van Gölü hep mavi kalsın.” dedi. 

Van TSO ile Vangölü Aktivistleri Derneği, göldeki kirlilik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 7 Temmuz’da, göl etrafındaki 500 kilometrelik yolda başlattıkları “Van Gölü için bir adım da sen at” adlı etkinliği tamamladı. 

 Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, yürüyüşe kentteki tüm sivil toplum örgütü ve vatandaşların destek verdiğini ifade ederek, “Van Gölü Koruma Kanunu oluşturulması amacıyla geliştirilen çabaya destek vermek istiyoruz. Van Gölü dünyanın dördüncü en büyük gölüdür. Van Gölü yoksa Van Gölü havzası da yok olacak. Dolayısıyla havzada yaşayan bir buçuk milyon insanın geleceğini kurgulamak, bu tarihsel mirası çocuklarımıza tertemiz bırakmak amacıyla bu etkinliği destekliyoruz” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Bilmez, aktivistler, Van TSO üyeleri ve iş insanlarından oluşan grup, İskele Caddesi üzerinden Van TSO’ya kadar yürüdü.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem