Uzmanlardan polen uyarısı

Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ömer Bilici, havaların ısınmasıyla birlikte polen alerjisi olanlara uyarıda bulundu.

Van Haberleri 12.06.2018 10:00:15 0
Uzmanlardan polen uyarısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.06.2018 10:00

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ömer Bilici, polenlerden korunmak için rüzgarlı havalarda dışarı çıkılmaması, araba camının mecbur kalınmadığı sürece açılmaması, pencere ve havalandırmaların uygun zamanda değerlendirilmesi gibi önerilerde bulundu. Dr. Bilici, polenlerin burun mukozasında meydana getirdiği iltihaplanma nedeniyle uyku bozukluğu ve baş ağrısı gibi sorunların ortaya çıktığını belirtti. Polenlerin rüzgar yoluyla havaya salınmasıyla ortaya çıktığını ifade eden Dr. Bilici, “Bu alerjenlerin vücuda gelmesiyle burun mukozasında meydana getirdiği iltihaplanma durumuna bağlı olarak, kişilerin burunlarında tıkanıklık, hapşırma, akıntı, kaşıntı ve gözlerde sulanma oluşur. Çok ilerleyen vakalarda ise uyku bozukluğu ve yine baş ağrısı gibi durumlarla da karşımıza çıkabiliyor. Bunun tanımlamanın en kolay yolu kişinin hikayesini dikkatli bir şekilde dinlemek ve kişinin kendisinde bu sıkıntıların ne zaman başladığını tanımlamasıdır” dedi. 


Özellikle polenlerin yoğun olduğu dönmelerde ılık duş alınmasını öneren Bilici, “Rüzgarlı havalarda dışarı çıkış saatini geciktirmesi, araba kullandığı zamanlarda camı mecbur kalmadığı sürece açmaması, evdeki pencere ve havalandırmaların uygun zamanda değerlendirilmesi, yine bununla beraber evde polenlerin yoğun olduğu zamanlarda ılık duş ile durum kontrol altına alınabilir. Bunları tamamen kontrol altına alması mümkün olmadığı durumlarda ise mutlaka uzman hekimden bu konuda görüş alınıp, tedaviye başlanması gerekebilir” diye konuştu. 

 

“Yeni kesilmiş çimlerden uzak durun” 


Özellikle yeni kesilen çimlerin yanında gezilmemesi tavsiyesinde bulunan Bilici, sözlerini şöyle sürdürdü: 


“Bölgemizde bahsetmiş olduğumuz polenler genellikle dişi kavak olarak adlandırdığımız ağaçlardan meydana gelmektedir. Bu polenler sadece ağaçlardan değil, çim gibi yeşilliklerden rüzgarla birlikte havaya salınmaktadır. Özellikle çimlerin kesildiği dönemlerde bu maruzatı en aza indirgemek için bu gibi bölgelerden uzak durmak, kişiyi polenlerden koruyacaktır.” 

Anahtar Kelimeler: Uzmanlardan polen uyarısı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ