Uzmanlardan 'keratokonus' uyarısı

Uzmanlar ‘keratokonus rahatsızlığının ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirterek, vatandaşlara uyarılarda bulundular.

Van Haberleri 24.10.2017 15:11:49 0
Uzmanlardan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.10.2017 15:11

Keratokonus rahatsızlığının bölgede sıkça görüldüğünü belirten Urartu Göz Başhekimi Operatör Dr. Atilla Yazıcıoğlu, bu konuda vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Keratokonusun; gözün kornea denilen saat camına benzer yapıdaki bir zarının, normalde yuvarlak olması gerekirken ucunun yumurta veya koni gibi çıkıntı yaparak aykırı bir durum geliştirdiğini ve buna bağlı olarak gözün retinasına gelen ışıkların iyi toparlanmadığını belirten Yazıcıoğlu, “Keratokonus nedeniyle vatandaşlar kırık gölgeli bir şekilde görmektedirler. Yavaş yavaş ilerleyen bir rahatsızlık ve bölgemizde daha çok bahar nezlesi nedeniyle gözlerini ovuşturan, kırmızı gözlü insanlarda daha fazla görülmekle beraber ailesel geçişlerde bunda önemlidir. Normal halde durması beklenen bir şey değildir ve genellikle ilerleme gösterir” dedi.
 

Merkezde keratokonus rahatsızlığına karşı crosslink (CCL) cerrahisi uyguladıklarını ifade eden Yazıcıoğlu, “Biz kliniğimizde crosslink denilen bir cerrahiyle göze B vitamini damlatıp, bunu bir ışıkla sertleştirerek korneada stabilizasyonu arttıracak bir işlem yapıyoruz. Adeta bir duvara ekstradan harç katmak gibi bir işlem yapıyoruz. Buna çapraz bağlama veya crosslink tedavisi deniliyor” ifadelerini kullandı.
 

Türkiye’de sadece 12 merkezde uygulanan yöntemi Urartu Göz olarak Van ve bölgenin hizmetine sunduklarını dile getiren Yazıcıoğlu, “Bununla beraber lazer uygulaması da yapabiliyoruz. PRK + crosslink dediğimiz iki ameliyatı kombine yaparak, ameliyattan sonra hastanın gözlük ya da lens takmasına gerek kalmayabileceği yöntemler de yapıyoruz. Burada önemli olan, hastanın bu işlemleri yapılabilecek göz yapısına uygun olmasıdır. Crosslink tedavi edilmediği zaman kornea nakline (göz nakli) kadar gidebilen ve sonuçları olumsuz olabilen bir durumdur. Bunu engellemenin yolu, rutin göz doktoru muayenelerine gitmekle mümkündür. Keratokunus başlangıcı veya şüphesi gibi durumu olan insanlara, doktora gidiş sıklığını arttırmalarını ve öncelikle kroslink cerrahisi olmalarını tavsiye etmekteyiz” şeklinde konuştu.
 

Urartu Göz’de yaklaşık 10 yıldır, 5 uzman doktor tarafından crosslink işleminin uygulandığını da dile getiren Yazıcıoğlu, keratokonusla ilgili yapılabilecek tüm işlemleri Urartu Göz olarak hastaların hizmetine sunduklarını sözlerine ekledi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ